Крученики з чорносливом на Великдень: як приготувати традиційну страву
Якщо хочете, можете замінити начинку або додати якісь свої цікаві акценти

Фото: Freepik
Українська кухня налічує безліч дивовижних страв, деякі з яких давно увійшли в традицію.
Одними з таких рецептів вважаються крученики.
Їх готують частіше з м'яса, але є і рибні або навіть овочеві варіації, а залежно від уподобань.
Приготування полягає в загортанні начинки в тоненькі шматочки м'яса у вигляді трубочки.
Після цього їх потрібно обсмажити, бажано на вершковому маслі.
Інгредієнти
- Свинина - 500 г
- Чорнослив - 200 г
- Сир твердих сортів - 200 г
- Бульйон м'ясний
- Сіль, перець
Рецепт
- Готуємо свинячі биточки стандартно, як зазвичай. Чорнослив потрібно залити окропом, щоб він розмок. Після цього наріжте шматочками.
- Сир натріть на тертці, а потім викладіть його з чорносливом на м'ясо.
- Зробіть рулети, а для захисту від втрати форми використовуйте зубочистки на краях.
- Викладіть крученики в каструлю і залийте бульйоном. Готуйте в духовці приблизно 35 хвилин.
Також рекомендуємо цей рецепт паски краффін.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні