ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Крученики з чорносливом на Великдень: як приготувати традиційну страву

Рецепти 11:00 - 05 квітня 2025

Якщо хочете, можете замінити начинку або додати якісь свої цікаві акценти

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Українська кухня налічує безліч дивовижних страв, деякі з яких давно увійшли в традицію.

Одними з таких рецептів вважаються крученики.

Їх готують частіше з м'яса, але є і рибні або навіть овочеві варіації, а залежно від уподобань.

Приготування полягає в загортанні начинки в тоненькі шматочки м'яса у вигляді трубочки.

Після цього їх потрібно обсмажити, бажано на вершковому маслі.

Інгредієнти

  • Свинина - 500 г
  • Чорнослив - 200 г
  • Сир твердих сортів - 200 г
  • Бульйон м'ясний
  • Сіль, перець

Рецепт

  1. Готуємо свинячі биточки стандартно, як зазвичай. Чорнослив потрібно залити окропом, щоб він розмок. Після цього наріжте шматочками.
  2. Сир натріть на тертці, а потім викладіть його з чорносливом на м'ясо.
  3. Зробіть рулети, а для захисту від втрати форми використовуйте зубочистки на краях.
  4. Викладіть крученики в каструлю і залийте бульйоном. Готуйте в духовці приблизно 35 хвилин.

Також рекомендуємо цей рецепт паски краффін.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин