ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Секрет неймовірного кукурудзяного супу: як "витягти" максимум смаку з качанів

Рецепти 13:20 - 23 червня 2025

Для цього ідеального кремового супу не треба бульйон

Секрет неймовірного кукурудзяного супу: як "витягти" максимум смаку з качанів

Від качана до шедевру: Готуємо насичений кукурудзяний суп, який здивує смаком/Фото: кадр з відео

Наближається сезон свіжої кукурудзи, і це чудовий привід приготувати ніжний, ароматний та неймовірно смачний кукурудзяний суп! Забудьте про магазинний бульйон – сьогодні ми розкриємо секрет, як зробити його максимально насиченим та кремовим завдяки самому качану.

Цей рецепт подарує вам справжній вибух солодкого кукурудзяного смаку, який зігріє душу та здивує близьких.

Рецепт кукурудзяного супу: інгредієнти

  • 6 качанів свіжої солодкої кукурудзи
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 3 стебла селери
  • 1 червоний болгарський перець
  • 3 зубчики часнику
  • 5 склянок води
  • 4 середні картоплини
  • 2 чайні ложки солі
  • ½ чайної ложки сушеного чебрецю
  • ½ чайної ложки копченої паприки
  • 1 лавровий лист
  • 1 столова ложка свіжого лимонного соку
  • Нарізана зелена цибуля для прикрашання
  • Свіжомелений чорний перець
  • Сметана за бажанням для подачі

Спосіб приготування кукурудзяного супу:

  1. Зріжте зерна з кукурудзяних качанів, потім використовуйте тильний бік ножа, щоб зішкребти молочну рідину, яка залишилася на качані. Розламайте качани навпіл і відкладіть убік.
  2. Розігрійте масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте подріблені цибулю, селеру та червоний перець і готуйте, періодично помішуючи, протягом 8 хвилин або поки вони не стануть м'якими. Додайте часник, потім воду, картоплю, сіль, чебрець, паприку, лавровий лист, кілька щіпок перцю та кукурудзяні качани. Тушкуйте протягом 20 хвилин.
  3. Видаліть і викиньте кукурудзяні качани та лавровий лист. Додайте зерна кукурудзи та молочну кукурудзяну рідину в каструлю і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин або поки картопля не стане м'якою.
  4. Перекладіть 2 чашки супу у високошвидкісний блендер. Змішуйте до кремоподібної консистенції, потім перемішайте суміш назад у суп. Додайте лимонний сік і приправте за смаком.
  5. Прикрасьте зеленою цибулею і подавайте з ложкою сметани.

Сезон кабачків у розпалі, а це означає, що можна приготувати смачні рубані котлети з цим овочем. Такі котлети сподобаються своїм ніжним смаком не тільки дорослим, а й дітям, а готуються вони дуже просто.

Джерело: Love and lemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин