Стейк, що тане в роті: рецепт приготування в мультиварці
Страва неочікувано просто готується

Стейк, що тане в роті: рецепт приготування в мультиварці/Фото: taste.com
Яловичина може бути дуже смачною та соковитою, якщо правильно її приготувати. Страва проста, поживна та доволі бюджетна. За бажанням до неї можна додати улюблені овочі. Подавати можна з картопляним пюре або запеченою цвітною капустою.
Що треба:
- 1 ст. л. класичної оливкової олії
- 1 кг цільної яловичої вирізки, нарізаної на стейки товщиною 3 см
- 20 г солоного вершкового масла
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. томатної пасти
- 500 мл (2 склянки) рідкого курячого бульйону
- 1 1/2 ст. л. вустерширського соусу
- 6 свіжих гілочок чебрецю
- 3 сушених лаврових листки
- 1 1/2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л. води
- 2 ст. л. подрібненої свіжої петрушки
Приготування:
Наріжте яловичину на шматочки зручного розміру. Розігрійте олію у великій сковороді на сильному вогні. Смажте стейки двома партіями по 3 хвилини з кожного боку або до золотистої скоринки. Перекладіть у мультиварку.
Додайте масло в сковороду і всипте цибулю. Зменште вогонь до середньо-слабкого та готуйте, часто помішуючи, 10 хвилин. Цибуля має стати рум’яною та м’якою. Додайте до неї часник і готуйте, помішуючи, 1 хвилину або до появи аромату.
Далі додайте у сковороду томатну пасту та готуйте, помішуючи, 1 хвилину. Додайте бульйон, вустерширський соус, чебрець та лавровий лист. Перемішайте, доведіть до кипіння, а потім полийте тим, що вийшло, стейки в мультиварці. Накрийте кришкою та готуйте на високій потужності 5 годин або доки яловичина не стане м’якою.
Змішайте кукурудзяний крохмаль з водою та додайте в мультиварку. Варіть 20 хвилин або доки рідина трохи не загусне. Додайте приправи та подрібнену петрушку.
Раніше ми писали про те, як приготувати бургер на плиті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!