З цим простим лайфгаком ви ніколи не оберете погане манго
Стартує сезон манго, і цей простий трюк допоможе вам повертатися додому лише з солодкими й соковитими фруктами

З цим простим лайфгаком ви ніколи не оберете погане манго/Фото: freepik
Манго – смачний, корисний, соковитий та порівняно недорогий фрукт, який все частіше з'являється на прилавках ринків та магазинів. Але ті, хто люблять манго, знають, що часто хороший плід складно обрати. Тому ми поділимось простим лайфгаком, який допоможе вам повертатися додому з найкращим плодом.
Деталі
Найкращим трюком для вибору манго є “правило третин”. Манго змінює колір протягом усього періоду дозрівання через розпад хлорофілу (зелені пігменти) і збільшення каротиноїдів (той самий пігмент, відповідальний за колір моркви). Коли манго дозріває від зеленого до поєднання зеленого, жовтого та червоного, цукри збільшуються, утворюючи набагато кращі смак та соковитість.
Водночас перестигле манго нікого не втішить, і “правило третин” дозволяє відсікти й такі плоди. Лайфгак полягає в тому, щоб шукати рівномірний розподіл зеленого, жовтого та червоного кольорів на шкірці. Це означає, що манго стигле, але не перестигле. Тому вам потрібно шукати на прилавках плід, який буде приблизно на третину червоним, на третину жовтим і на третину зеленим.
Ми також розповідали, як легко дістати ці жахливі дрібні шматочки шкарлупи з вибитого яйця.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!