Привіт з Карпат: рецепт гречаного супу з грибами
Зробіть смак страви більш насиченим

Рецепт гречаного супу з грибами/Фото: скріншот з відео
Гречаний суп з сушеними грибами – популярна українська страва, яку особливо полюбляють мешканці західної України.
Саме гриби змінять смак страви та зроблять її більш насиченою. Розповідаємо, як приготувати гречаний суп з грибами.
Основні інгредієнти:
- Гриби сушені 70 г
- Гречана крупа 100 г
- Курячий бульйон 1 л
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Олія 30 г
- Зелень за смаком
Спосіб приготування
Крок 1. Сушені гриби треба залити холодною водою і залишити на ніч або хоча б на декілька годин.
Крок 2. Злийте воду з грибів, покладіть їх у каструлю і залийте чистою водою. Відваріть гриби 40-45 хвилин. Охолодіть гриби та наріжте їх.
Крок 3. Гречку добре промийте водою, картоплю і моркву почистьте і наріжте кубиками. Цибулю також почистьте і подрібніть.
Крок 4. У каструлю налийте курячий бульйон, додайте картоплю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зменште вогонь.
Крок 5. Поряд розігрійте в сковороді олію на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і пасеруйте на повільному вогні 10 хвилин. Після цього додайте їх до супу і проваріть декілька хвилин.
Крок 6. Додайте відварені гриби та варіть суп на повільному вогні 15 хвилин. Далі додайте гречку, спеції, лавровий лист і варіть до готовності ще 15-20 хвилин.
Крок 7. Подрібніть зелень і додайте до супу перед подачею.
Страва готова! Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні картопляні млинці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!