Привіт з Карпат: рецепт гречаного супу з грибами

Рецепти 14:33 - 14 липня 2022

Зробіть смак страви більш насиченим

Привіт з Карпат: рецепт гречаного супу з грибами

Рецепт гречаного супу з грибами/Фото: скріншот з відео

Гречаний суп з сушеними грибами – популярна українська страва, яку особливо полюбляють мешканці західної України.

Саме гриби змінять смак страви та зроблять її більш насиченою. Розповідаємо, як приготувати гречаний суп з грибами. 

Основні інгредієнти:

  1. Гриби сушені 70 г
  2. Гречана крупа 100 г
  3. Курячий бульйон 1 л
  4. Картопля 2 шт.
  5. Цибуля ріпчаста 1 шт.
  6. Морква 1 шт.
  7. Сіль за смаком
  8. Перець чорний горошок 5 шт.
  9. Лавровий лист 1 шт.
  10. Олія 30 г
  11. Зелень за смаком

Спосіб приготування

Крок 1. Сушені гриби треба залити холодною водою і залишити на ніч або хоча б на декілька годин.

Крок 2. Злийте воду з грибів, покладіть їх у каструлю і залийте чистою водою. Відваріть гриби 40-45 хвилин. Охолодіть гриби та наріжте їх. 

Крок 3. Гречку добре промийте водою, картоплю і моркву почистьте і наріжте кубиками. Цибулю також почистьте і подрібніть.

Крок 4. У каструлю налийте курячий бульйон, додайте картоплю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зменште вогонь.

Крок 5. Поряд розігрійте в сковороді олію на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і пасеруйте на повільному вогні 10 хвилин. Після цього додайте їх до супу і проваріть декілька хвилин.

Крок 6. Додайте відварені гриби та варіть суп на повільному вогні 15 хвилин. Далі додайте гречку, спеції, лавровий лист і варіть до готовності ще 15-20 хвилин.

Крок 7. Подрібніть зелень і додайте до супу перед подачею.

Страва готова! Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні картопляні млинці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1