Як приготувати штрудель по-одеськи: хитрість, яка зробить тісто хрустким та еластичним

Рецепти 14:04 - 15 липня 2022

У одеситів є свої фірмові секрети у приготуванні їжі

Як приготувати штрудель по-одеськи: хитрість, яка зробить тісто хрустким та еластичним

Рецепт штруделю по-одеськи/Фото: Pixabay

Штрудель по-одеськи – неймовірний десерт, який полюбляють у різних куточках України. Зазвичай, його подають з кавою та ванільним морозивом.

Ми поділимося рецептом штруделя по-одеськи та розкриємо секрет, який зробить тісто хрустким та еластичним. Зауважимо, що в оригінальному рецепті замість яблук використовують густе та трохи зацукроване варення.

Основні інгредієнти: 

Для тіста

  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Окріп 1 склянка
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1/6 ч. л.
  • Олія 1 склянка

Кулінарна хитрість: щоб тісто вийшло хрустким та еластичним використовуйте окріп, а не теплу воду та не жалійте олії.

Для начинки

  • Яблука 1 кг або варення
  • Цукор 0.5 склянки
  • Родзинки 50 г
  • Кориця мелена 2 ст. л.

Для посипки

  • Цукор 2 ст. л.
  • Кориця мелена 1 ст. л.
  • Лимонна кислота 1/4 г

Спосіб приготування

Крок 1.  Ввімкніть духовку на 200С. Закип’ятіть чайник. Борошно просійте в миску через сито для насичення його киснем. Родзинки залийте окропом, щоб вони добре розпарились, залиште на 15 хвилин.

Крок 2. В борошні зробіть заглиблення, посоліть, додайте цукор, олію та окріп. Добре розмішайте та замісіть надзвичайно м’яке та еластичне тісто. Накрийте тісто рушником та відставте на 20-25 хвилин.

Крок 3. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на 4 частини та вийміть з кожного серцевину. Наріжте на досить тонкі скибочки, товщиною 0,5-0,8 см.

Крок 4. Тісто трохи обімніть, розділіть на 4 частини, робочу поверхню присипте борошном та розкатайте кожну з частин в тонке коло. За допомогою кулінарного пензля змажте олією.

Крок 5.  Цукор змішайте з корицею. На тісто викладіть яблука, додайте родзинки та цукрову суміш. Згорніть в рулети. Має вийти 4 рулети. Деко змажте олією та покладіть туди штрудель.

Підготуйте посипку: змішайте 2 ст.л. цукру, 1 ст.л. кориці та ¼ ч.л. лимонної кислоти.

Змастіть рулети вершковим маслом та посипте фірмовою посипкою за смаком.

Крок 6. Поставте деко у духовку та випікайте протягом 40-50 хвилин при 200С. Тісто має бути ніжно-золотавого кольору.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з шовковицею

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1