Раз скуштуєш і захочеться ще: рецепт традиційної української страви шпундри

Рецепти 16:02 - 16 липня 2022

Її подають гарячою на стіл як самостійну страву чи з гарніром

Рецепт шпундри

Старовинна українська страва: як приготувати шпундру. Фото: Автентична Україна

Україна славиться старовинним блюдом ― шпундрой. Її готують зі смаженої підчеревини, грудинки або ребер, яку потім тушкують з цибулею, морквою в буряковому соку або квасі. 

Збережіть цей рецепт і зробіть страву з натхненням для своїх родичів. 

Інгредієнти для шпундри:

  • Ребра – 500 г
  • Буряк – 2-3 шт. невеликих
  • Цибуля – 1 шт. велика
  • Вершкове масло – 40 г
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л
  • Яблучний оцет – 3 ст. л
  • Гірчиця – 1 ст. л
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготуйте також оладки з кабачків з секретним інгредієнтом: рецепт 

Як приготувати шпундру

  1. Реберця треба спочатку зачистити, помити, натерти сіллю, чорним перцем і гірчицею і викласти на деко.
  2. Далі беремо буряк миємо. Якщо він великий, то слід розрізати навпіл і покласти до м'яса, розрізом вгору. Поставити у духовку на 40-50 хвилин за 180 градусів.
  3. Ребра прибрати, а буряки залишити в духовці ще на 15-20 хвилин.
  4. Ребра нарізаємо або знімаємо м'ясо з кістки.
  5. Буряк почистіть від шкірки та наріжте півкільцями. Покладіть у сотейник, додайте 3 ст. л. яблучного оцту і залийте водою, аби буряк був повністю покритий. Залиште на годину маринуватися.
  6. Тепер треба нарізати дрібно цибулю і обсмажити на вершковому маслі впродовж декількох хвилин, додати реберця, маринований буряк і маринад.
  7. Тушкувати всього 10 хвилин, додавши сіль за смаком, 2-3 зубки часнику (подрібненого).
  8. Щоб соус загустів, до 100 мл холодної води додайте  2 ст. л. борошна і добре розмішайте. Через сито влийти в шпундру, швидко розмішайте, доведіть до кипіння, заберіть із вогню.
  9. Викладіть на тарілку разом зі сметаною та хріном, прикрасити петрушкою або кінзою.

Смачного вам! 

Рекомендуємо приготувати і щось солоденьке, наприклад, легкий пиріг із шовковицею. Рецепт є у нашій статті. 

Джерело: Smak.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1