Молода картопля у вині: цей інгредієнт розкриє смак страви

Рецепти 13:06 - 18 липня 2022

Картопля виходить золотистою та хрусткою

Молода картопля у вині: цей інгредієнт розкриє смак страви

Як приготувати молоду картоплю в білому вині: покроковий рецепт/Фото: Pixabay

Якщо вам набридло готувати картоплю за простим рецептом, тоді спробуйте зробити картоплю у білому вині. Картопля виходить золотистою, з апетитною скоринкою та з насиченим смаком. 

Розповідаємо, як приготувати молоду картоплю у білому вині. 

Основні інгредієнти: 

  • Картопля молода 1 кг
  • Вино біле сухе 200 мл
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло вершкове 50 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування

Крок 1. Молоду картоплю добре помийте від бруду та шкірки губкою для миття посуду. Покладіть на рушник, щоб стекла зайва рідина. Великі картоплини можна розрізати на 2-4 частини, менші залиште цілими.

Крок 2. Викладіть у сотейник миту картоплю, розчавіть на неї часник та покладіть лаврове листя.

Крок 3. Влийте туди вино, додайте вершкове масло, посоліть, додайте спеції за смаком і накрийте кришкою. Тушкуйте картоплю на середньому вогні протягом 1 години, поки вино не випарується.

Крок 4. Зменште вогонь і готуйте до появи рум’яної скоринки ще хвилин 10-15. Періодично струшуйте і перевертайте картоплю, щоб вона обсмажилася рівномірно. 

Страва готова! Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні картопляні млинці

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1