Голубці з картоплею та шкварками: рецепт старовинної української страви

Рецепти 13:12 - 19 липня 2022

Ці голубці можуть бути самостійною стравою або гарніром до м'яса

Рецепт старовинних українських голубців/Фото: Рixabay

Рецепт старовинних українських голубців/Фото: Рixabay

Пропонуємо приготувати старовинну українську страву — голубці з гречано-картопляною начинкою та шкварками. Начинку з овочевою засмажкою і шкварками загортають у варене капустяне листя, а потім тушкують з томатною пастою. Незвичайні голубці можуть бути самостійною стравою або гарніром до м'яса.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна - 500 г;
  • Картопля - 500 г;
  • Гречана крупа - 100 г;
  • Сало - 150 г;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста - 30 г;
  • Саль - за смаком;
  • Чорний перець – за смаком.

Капусту розберіть на листя, опустіть у киплячу підсолену воду на 5 хвилин, дістаньте та охолодіть.

Сало наріжте дрібними кубиками та обсмажте на розігрітій сковороді до утворення шкварок. Окремо обсмажте до рум'яності цибулю та моркву, а потім додайте до них шкварки.

Гречку відваріть до напівготовності. Картоплю очистіть та натріть на середній тертці. Змішайте гречку, терту картоплю, шкварки та овочеву засмажку. Посоліть, поперчіть за смаком.

На капустяне листя викладіть фарш, загорніть конвертами і складіть у каструлю. Залийте водою так, щоб вона лише накрила голубці. Додати томатну пасту, посоліть і загасіть 50-60 хвилин.

Україна славиться старовинною стравою – шпундрою. Її готують зі смаженої підчеревини, грудинки або ребер, яку потім тушкують з цибулею, морквою в буряковому соку або квасі. Раніше ми ділилися рецептом традиційної української страви шпундри.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1