Меживо з баклажанів: як приготувати старовинну українську закуску

Рецепти 15:22 - 20 липня 2022

Ця літня страва вийде в міру гострою і дуже смачною

Гостра закуска з баклажанів: старовинний український рецепт/Фото: скріншот

Гостра закуска з баклажанів: старовинний український рецепт/Фото: скріншот

У старих українських кулінарних книгах можна зустріти рецепт межива з баклажанів. Ця старовинна страва дуже смачна і її легко приготувати.

Інгрідієнти:

  • баклажани — 3 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • помідори — 3 шт;
  • борошно — 3 ст. л;
  • оцет — 1,5 ст. л;
  • мелений чорний перець — щіпка;
  • сіль — щіпка;
  • цукор — 1 ст. л;
  • червоний перець — щіпка.

Баклажан необхідно нарізати кружальцями, посолити, перемішати і залишити на годину, щоб вони пустили сік. Після цього злийте воду та додайте до баклажану перець. Кожен шматочок баклажана обваляйте в борошні і посмажте з обох боків до готовності. Готові баклажани викладіть у каструлю для тушкування.

Наріжте і посмажте цибулю, потім додайте її до баклажанів. Потім наріжте та протушкуйте помідори. Після цього їх необхідно перетерти через сито або збити до однорідності блендером. До пюре із помідорів додайте оцет, цукор, червоний мелений перець, сіль.

Отриманою масою залийте баклажани. Поставте ставу на вогонь, доведіть до кипіння та тушкуйте 5 хвилин.

Раніше ми ділилися рецептом старовинної української страви — голубці з гречано-картопляною начинкою та шкварками. Незвичайні голубці можуть бути самостійною стравою або гарніром до м'яса.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1