Літній рецепт: як приготувати молоду картоплю з салом на мангалі

Рецепти 15:16 - 27 липня 2022

Якщо немає часу готувати на мангалі, то підійде і звичайна духовка, проте картопля не буде такою ароматною

Картопля

Рецепт молодої картоплі на мангалі/Фото: Pinterest

Літо – це час для пікніків зі смаженою картоплею на мангалі. Саме тому ми підготували рецепт смаженої молодої картоплі, яка виходить запашною та з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 1 кг;
  • Сало – 100 г;
  • Чебрець - 10 г;
  • Сушений чебрець - 10 г;
  • Сіль - за смаком.

Приготування:

  1. Промийте картоплю за допомогою нової губки для посуду. Залишіть висихати.
  2. Тонкими квадратиками наріжте сало.
  3. Картоплю та сало натріть сіллю та спеціями. Якщо у вас солоне сало, його можна не солити.
  4. На шампур нанизуйте інгредієнти у наступній послідовності: сало, картопля, сало, картопля. Оберніть шампури у фольгу так, щоб жир не просочувався назовні.
  5. Поставте шампури на мангал і просмажте їх 20 хвилин, іноді повертаючи.
  6. Акуратно зніміть фольгу і поверніть шампури на мангал, щоб картопля підрум'янилася.
  7. Зніміть з вогню та подавайте прямо на шампурах. До картоплі можна нарізати свіжих овочів.

Раніше ми поділилися рецептом котлет по-французьки з грибами та сиром.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин