Класичний французький рататуй: рецепт запеченої овочевої страви
Господині кажуть, що рататуй це відповідь італійській піцці
Рецепт смачного рататуя. Фото: 100menu
Сьогодні рекомендуємо вам поринути в історію Франції та приготувати рататуй. Це традиційна страва провінційної французької кухні, овочеве рагу, поширене в регіоні Прованс. Спочатку її готували селяни із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. А згодом стали додавати ще й баклажани.
Інгредієнти для овочевого рататуя:
Для галети:
- Борошно пшеничне - 100 г
- Борошно житнє - 100 г
- Вода гаряча – 80 мл
- Олія - 50 мл
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Баклажан – 1 шт. (Середній)
- Кабачок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт. (Великий)
- Сир Пармезан – 0,5 ст.л.
- Зелень – за смаком
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Спеції - за смаком та бажанням
Приготуйте також смачний домашній лимонад з м'ятою: рецепт напою
Як приготувати рататуй
- Спочатку приступаємо до приготування галети. У мисці змішайте обидва види борошна, додайте сіль, розпушувач. У центрі зробіть лунку і влийте гарячу воду та олію. Варто замісити тісто. Залиште його під рушником.
- А тепер переходимо до начинки. Всі овочі наріжте тонкими кільцями приблизно по 4 мм.
- Тепер обсмажте баклажан та кабачок по черзі на сухій сковороді без олії. Дайте їм охолонути.
- Тісто розкотайте на аркуші білого пергаменту. Змастіть центр галетного тіста томатною пастою, трохи посоліть, якщо паста прісна, і посипте орегано.
- Овочі розкладіть по колу, чергуючи один з одним: баклажан, кабачок, колічко помідора. Трішки посоліть.
- Закрийте тісто як для галети, загинаючи краї нагору, на начинку.
- Залишилось посипати страву тертим пармезаном.
- Випікайте рататуй на галеті за 180 градусів протягом 30 хвилин.
Смачного вам!
Рекомендуємо приготувати українську страву XV століття - суп Тарута.
Джерело:
FoodMood
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ