Класичний французький рататуй: рецепт запеченої овочевої страви

Рецепти 17:33 - 31 липня 2022

Господині кажуть, що рататуй це відповідь італійській піцці

Рататуй з овочами

Рецепт смачного рататуя. Фото: 100menu

Сьогодні рекомендуємо вам поринути в історію Франції та приготувати рататуй. Це традиційна страва провінційної французької кухні, овочеве рагу, поширене в регіоні Прованс. Спочатку її готували селяни  із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. А згодом стали додавати ще й баклажани. 

Інгредієнти для овочевого рататуя:

Для галети:

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Борошно житнє - 100 г
  • Вода гаряча – 80 мл
  • Олія - 50 мл
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Баклажан – 1 шт. (Середній)
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт. (Великий)
  • Сир Пармезан – 0,5 ст.л.
  • Зелень – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Спеції - за смаком та бажанням

Приготуйте також смачний домашній лимонад з м'ятою: рецепт напою 

Як приготувати рататуй 

  1. Спочатку приступаємо до приготування галети. У мисці змішайте обидва види борошна, додайте сіль, розпушувач. У центрі зробіть лунку і влийте гарячу воду та олію. Варто замісити тісто. Залиште його під рушником.
  2. А тепер переходимо до начинки. Всі овочі наріжте тонкими кільцями приблизно по 4 мм.
  3. Тепер обсмажте баклажан та кабачок по черзі на сухій сковороді без олії. Дайте їм охолонути.
  4. Тісто розкотайте на аркуші білого пергаменту. Змастіть центр галетного тіста томатною пастою, трохи посоліть, якщо паста прісна, і посипте орегано.
  5. Овочі розкладіть по колу, чергуючи один з одним: баклажан, кабачок, колічко помідора. Трішки посоліть.
  6. Закрийте тісто як для галети, загинаючи краї нагору, на начинку.
  7. Залишилось посипати страву тертим пармезаном.
  8. Випікайте рататуй на галеті за 180 градусів протягом 30 хвилин.

Смачного вам! 

Рекомендуємо приготувати українську страву XV століття - суп Тарута. 

Джерело: FoodMood

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин