Смачно та корисно: як приготувати овочеві котлети у духовці

Рецепти 10:42 - 01 серпня 2022

Пропонуємо рецепт неймовірно смачних і корисних котлет з картоплі, моркви та капусти

Смачно та корисно: як приготувати овочеві котлети у духовці

Рецепт овочевих котлет/Фото: Unsplash

Ці котлети стануть чудовою альтернативою м'ясним стравам. Вони ідеально поєднуються зі сметаною чи йогуртом, а для приготування знадобляться лише корисні овочі. 

Овочеві котлети: інгредієнти

  • картопля - 500 г
  • капуста білоголова - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • манна крупа - 100 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • спеції - за смаком
  • олія соняшникова - 40 мл
  • панірувальні сухарі - 40 г

Спосіб приготування

Крок 1. Очистьте картоплю, помийте, залийте холодною водою, посоліть і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 20 хвилин. 

Крок 2. Воду злийте, а з картоплі зробіть пюре. Дайте охолонути до теплого стану.

Крок 3. Цибулю і моркву очистьте і помийте. Цибулю подрібніть, моркву натріть на грубій тертці. Капусту дрібно нашаткуйте. Нагрійте сковороду із 20 мл олії і спасеруйте цибулю з морквою до прозорості. 

Крок 4. Додайте капусту, посоліть, перемішайте і тушкуйте 8-10 хвилин. Потім дайте охолонути.

Крок 5. З'єднайте картопляне пюре, капусту, яйця, манку, перець і спеції. Добре вимішайте масу і сформуйте котлети. Викачайте їх у панірувальних сухарях, викладіть на змащене олією деко і запікайте 30 хвилин при температурі 180 °C.

Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин