Смачно та корисно: як приготувати овочеві котлети у духовці
Пропонуємо рецепт неймовірно смачних і корисних котлет з картоплі, моркви та капусти

Рецепт овочевих котлет/Фото: Unsplash
Ці котлети стануть чудовою альтернативою м'ясним стравам. Вони ідеально поєднуються зі сметаною чи йогуртом, а для приготування знадобляться лише корисні овочі.
Овочеві котлети: інгредієнти
- картопля - 500 г
- капуста білоголова - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- яйця - 2 шт.
- манна крупа - 100 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- спеції - за смаком
- олія соняшникова - 40 мл
- панірувальні сухарі - 40 г
Спосіб приготування
Крок 1. Очистьте картоплю, помийте, залийте холодною водою, посоліть і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 20 хвилин.
Крок 2. Воду злийте, а з картоплі зробіть пюре. Дайте охолонути до теплого стану.
Крок 3. Цибулю і моркву очистьте і помийте. Цибулю подрібніть, моркву натріть на грубій тертці. Капусту дрібно нашаткуйте. Нагрійте сковороду із 20 мл олії і спасеруйте цибулю з морквою до прозорості.
Крок 4. Додайте капусту, посоліть, перемішайте і тушкуйте 8-10 хвилин. Потім дайте охолонути.
Крок 5. З'єднайте картопляне пюре, капусту, яйця, манку, перець і спеції. Добре вимішайте масу і сформуйте котлети. Викачайте їх у панірувальних сухарях, викладіть на змащене олією деко і запікайте 30 хвилин при температурі 180 °C.
Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!