Холодний суп таратор: рецепт традиційної болгарської страви

Рецепти 12:56 - 04 серпня 2022

Якщо ви втомилися від окрошки, пропонуємо приготувати оригінальний холодний суп таратор

Як приготувати болгарський суп таратор/Фото: скріншот

Як приготувати болгарський суп таратор/Фото: скріншот

Якщо українці готують у спеку окрошку, то болгари віддають перевагу холодному супу таратору. Ця страва готується дуже швидко, адже для її приготування потрібно просто нарізати продукти та залити їх водою. Розповідаємо, як приготувати болгарський суп таратор.

Інгредієнти:

  • Огірки — 3-4 шт;
  • Йогурт без добавок — 200 г;
  • Мінеральна вода — 200-250 мл;
  • Часник —1 зубчик (за бажанням);
  • Кріп і зелена цибуля — за смаком;
  • Сік та цедра одного лимона;
  • Аніс — 1 зірочка;
  • Олія — 2 ст. ложки;
  • Волоський горіх — 100 г;
  • Рідкий мед — 2 ст. ложки;
  • Сіль та перець за смаком.

Помийте та наріжте огірки. У сотейник налийте мед і помістіть у нього зірочку анісу, щоб він просочився ароматом спеції. Після охолодження меду вийміть аніс і полийте ним огірки. Додайте до інгредієнтів дрібнорублений часник, кріп, цибулю, цедру та сік лимона.

100 г горіхів подрібніть ножем, додайте в суп і знову перемішайте. Потім додайте 200 г білого густого йогурту. Акуратно перемішайте, доведіть смак сіллю та перцем. Влийте в суп 1 склянку мінеральної води і додайте оливкову або соняшникову олію.

Поставте таратор у холодильник на 2-3 години, щоб він настоявся і охолонув. Освіжаючу страву можна подавати з кубиками льоду.

Кабачкові оладки можуть сприйматися по-новому, якщо приготувати їх з одним незвичайним інгредієнтом. Раніше ми ділилися рецептом оладок із кускусу та кабачків, які сподобаються кожному.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин