Сподобається і вегетаріанцям, і любителям м'яса: покроковий рецепт вареників з грибами
Готові вареники можна довго зберігати у морозильній камері
Простий рецепт смачних вареників з грибами/Фото: pixabay
Пропонуємо приготувати вареники з грибами, які сподобаються і вегетаріанцям, і тим, хто любить м'ясо. Вареники можна варити або смажити на сковороді, а сирими вони довго зберігаються у морозилці.
Читайте також: Рецепт літньої запіканки з кабачків і м'ясного фаршу
Деталі
Що знадобиться:
- Борошно пшеничне – 300 г;
- Яйця – 3 шт.;
- Олія соняшникова – 20 мл;
- Вода – 20 мл;
- Сіль – за смаком;
- Масло вершкове – 30 г.
Для начинки візьміть:
- Печериці – 300 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Олія - 30 мл.
Як готувати:
- Просійте борошно, додайте яйця, масло, олію, воду та сіль. Замісіть тісто, воно має вийти еластичним. Загорніть його у харчову плівку та відправте в холодильник на 15 хвилин.
- Помийте гриби, обсушіть і дрібно наріжте. Почистіть цибулю, порубайте її і обсмажте на сковороді або у сотейнику - доки вона не стане прозорою. Додайте до цибулі гриби, посоліть, поперчіть і, помішуючи, смажте до рум'яності грибів.
- Посипте поверхню борошном і розкатайте тісто, товщиною близько 2-3 мм. За допомогою склянки зробіть з тіста кружечки. На кожен покладіть 1 чайну ложку начинки та зліпіть краї.
- Кидайте вареники у воду, що закипіла. Після того, як вони закиплять, варіть ще близько 6-7 хвилин, помішуючи. Готові вареники викладіть та змішайте з маслом.
Раніше ми писали, як приготувати овочеві котлети у духовці. Пропонуємо рецепт неймовірно смачних і корисних котлет з картоплі, моркви та капусти.
Джерело:
Шуба
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ