З м'ясом, грибами та картоплею: 4 рецепти фаршированого перцю

Рецепти 12:26 - 11 серпня 2022

Пропонуємо рецепти смачної вечері, яка сподобається усій сім'ї

З м'ясом, грибами та картоплею: 4 рецепти фаршированого перцю

Простий рецепт фаршированого перцю/Фото: Рixabay

Приготувати цю неймовірно смачну літню страву можна різними способами. Ми зібрали для вас 4 простих рецепти фаршированого перцю з різноманітними начинками: м'ясом, рисом, грибами, бринзою і картоплею. 

Як приготувати фарширований перець з рисом і м'ясом

Інгредієнти

  • перець болгарський - 17-19 шт.
  • рис - 1 склянка
  • фарш - 1 кг
  • морква - 1-2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • сіль - за смаком
  • спеції - за смаком
  • томатна паста - 1 ст. л.
  • сметана - 2 ст. л.
  • масло рослинне - для смаження
  • вода - 2 склянки

Спосіб приготування

  1. Перець вимити та очистити від насіння, цибулю і моркву промити і також очистити. Моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками.
  2. Відварити рис до готовності і додати до сирого фаршу. Цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору на сковороді, з'єднати з фаршем і рисом. Посолити, додати спеції, все ретельно перемішати.
  3. Начинити перці та акуратно скласти їх у каструлі.
  4. У склянці змішати томатну пасту і сметану, влити воду, додати сіль і спеції. Залити перці підготовленою заправкою і влити ще одну склянку води.
  5. Каструлю довести до кипіння і варити ще протягом 30 хвилин.
Фото: Рixabay

Як приготувати фарширований перець з м'ясом та грибами

Інгредієнти

  • перець солодкий - 2 шт.
  • фарш - 200 г
  • гриби - 60 г
  • сир твердий - 50 г
  • сметана - 50 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • зелень - за смаком

Спосіб приготування

  1. Перець вимити та очистити від насіння.
  2. Сир натерти на тертці, гриби обсмажити до золотистого кольору.
  3. У фарш додати гриби, чорний перець, сіль і сметану, ретельно перемішати.
  4. Начинені перці запікати 30-40 хвилин при 210°C. За 10-15 хвилин до готовності посипати натертим сиром.
Фото: Рixabay

Як приготувати фарширований перець з картоплею і куркою

Інгредієнти

  • перець болгарський - 5 шт.
  • картопля - 3 шт.
  • фарш курячий - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • молоко - 100 мл
  • масло вершкове - 40 г
  • томатна паста - 1 ст. л.
  • масло рослинне - 3-4 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування

  1. Картоплю очистити і відварити до готовності.
  2. Перці вимити, видалити насіння. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Разом обсмажити фарш протягом 15-20 хвилин.
  3. З картоплі зробити пюре, додати фарш з цибулею.
  4. Нафаршировані перці акуратно утрамбувати у каструлі, викласти овочі з картоплею. Розвести томатну пасту водою і залити нею перці.
  5. Тушкувати протягом 15 хвилин.
Фото: Рixabay

Як приготувати фарширований перець з бринзою і яйцем

Інгредієнти

  • перець солодкий - 3 шт.
  • бринза - 150 г
  • яйце - 1 шт.
  • петрушка свіжа - 3-4 гілочки
  • кріп свіжий - 3-4 гілочки
  • перець червоний гострий мелений - за смаком
  • паприка мелена - 1/3 ч. л.
  • сіль - за смаком
  • масло вершкове (для смаження) - 30 г

Спосіб приготування

  1. Перець вимити, видалити насіння. Бринзу розламати на шматочки, викласти в миску, додати яйце, паприку, червоний перець і подрібнену зелень.
  2. Нафарширувати перці, на сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити перці 1-2 хвилини з кожного боку.
  3. Викласти перці в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.

Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1