З м'ясом, грибами та картоплею: 4 рецепти фаршированого перцю
Пропонуємо рецепти смачної вечері, яка сподобається усій сім'ї
Простий рецепт фаршированого перцю/Фото: Рixabay
Приготувати цю неймовірно смачну літню страву можна різними способами. Ми зібрали для вас 4 простих рецепти фаршированого перцю з різноманітними начинками: м'ясом, рисом, грибами, бринзою і картоплею.
Як приготувати фарширований перець з рисом і м'ясом
Інгредієнти
- перець болгарський - 17-19 шт.
- рис - 1 склянка
- фарш - 1 кг
- морква - 1-2 шт.
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- сіль - за смаком
- спеції - за смаком
- томатна паста - 1 ст. л.
- сметана - 2 ст. л.
- масло рослинне - для смаження
- вода - 2 склянки
Спосіб приготування
- Перець вимити та очистити від насіння, цибулю і моркву промити і також очистити. Моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками.
- Відварити рис до готовності і додати до сирого фаршу. Цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору на сковороді, з'єднати з фаршем і рисом. Посолити, додати спеції, все ретельно перемішати.
- Начинити перці та акуратно скласти їх у каструлі.
- У склянці змішати томатну пасту і сметану, влити воду, додати сіль і спеції. Залити перці підготовленою заправкою і влити ще одну склянку води.
- Каструлю довести до кипіння і варити ще протягом 30 хвилин.
Фото: Рixabay
Як приготувати фарширований перець з м'ясом та грибами
Інгредієнти
- перець солодкий - 2 шт.
- фарш - 200 г
- гриби - 60 г
- сир твердий - 50 г
- сметана - 50 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- зелень - за смаком
Спосіб приготування
- Перець вимити та очистити від насіння.
- Сир натерти на тертці, гриби обсмажити до золотистого кольору.
- У фарш додати гриби, чорний перець, сіль і сметану, ретельно перемішати.
- Начинені перці запікати 30-40 хвилин при 210°C. За 10-15 хвилин до готовності посипати натертим сиром.
Фото: Рixabay
Як приготувати фарширований перець з картоплею і куркою
Інгредієнти
- перець болгарський - 5 шт.
- картопля - 3 шт.
- фарш курячий - 200 г
- цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- молоко - 100 мл
- масло вершкове - 40 г
- томатна паста - 1 ст. л.
- масло рослинне - 3-4 ст. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Картоплю очистити і відварити до готовності.
- Перці вимити, видалити насіння. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Разом обсмажити фарш протягом 15-20 хвилин.
- З картоплі зробити пюре, додати фарш з цибулею.
- Нафаршировані перці акуратно утрамбувати у каструлі, викласти овочі з картоплею. Розвести томатну пасту водою і залити нею перці.
- Тушкувати протягом 15 хвилин.
Фото: Рixabay
Як приготувати фарширований перець з бринзою і яйцем
Інгредієнти
- перець солодкий - 3 шт.
- бринза - 150 г
- яйце - 1 шт.
- петрушка свіжа - 3-4 гілочки
- кріп свіжий - 3-4 гілочки
- перець червоний гострий мелений - за смаком
- паприка мелена - 1/3 ч. л.
- сіль - за смаком
- масло вершкове (для смаження) - 30 г
Спосіб приготування
- Перець вимити, видалити насіння. Бринзу розламати на шматочки, викласти в миску, додати яйце, паприку, червоний перець і подрібнену зелень.
- Нафарширувати перці, на сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити перці 1-2 хвилини з кожного боку.
- Викласти перці в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.
Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ