Тарт "Герцог Кембриджський": іменитий шеф-кухар поділився рецептом пирога з 18 століття

Рецепти 18:59 - 16 серпня 2022

Щоб відтворити тарт кухарю знадобилося 33 спроби

Тарт

Як приготувати тарт "Герцог Кембриджський"/Фото: pinterest

Шеф-кухар ресторану Parker's Tavern у Кембриджі Трістан Уелч вирішив відтворити тарт "Герцог Кембриджський" із 18-го століття. Щоб отримати необхідний результат, йому знадобилося 33 спроби. Але вам стільки спроб не доведеться робити, адже кухар поділився правильним рецептом пирога.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 235 г;
  • вершкове масло - 165 г (плюс трохи додатково для змащування);
  • яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • порошок для заварного крему – 40 г;
  • яєчні жовтки – 6 шт.;
  • коричневий тростинний цукор - 250 г
  • темно-коричневий цукор – 250 г;
  • дрібка солі;
  • жирні вершки – 160 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. л.;
  • несолоне вершкове масло - 250 г;
  • мармелад – 2 ст. л.;
  • зацукрована рубана цедра - 2 ст. л.

Приготування

Приготування коржа:

  1. У чашу кухонного комбайна помістіть борошно та масло, нарізане смужками. Інгредієнти перемішайте, поки вони не стануть схожими на панірувальні сухарі. Потім додайте яйце і чайну ложку холодної води, замісіть однорідне тісто. Потім щільно загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на годину.
  2. Форму для тарта діаметром 25 см змастіть вершковим маслом і посипте борошном. Охолоджене тісто розкотіть до товщини 3-4 мм і викладіть у форму. Після цього поставте в холодильник ще на 20 хвилин.
  3. Впікайте форму, не відкриваючи духовку, вистелив тісто поверх пергаментним папером і поклавши зверху вантаж для випікання (як вантаж підійде квасоля або горох), випікайте 25 хвилин при 180°С. Після приготування приберіть квасолю та пергамент.

Приготування начинки:

  1. У місткості змішайте цукор сіль та цукор. Після цього додайте їх до яєчних жовтків і заварного крему та акуратно перемішайте.
  2. У каструлі закип'ятіть вершки, олію та ваніль. Гарячу суміш додайте до яєчних жовтків, постійно перемішуючи.

Збираємо тарт

  • Візьміть форму з пісочного тіста, розподіліть по дну мармелад і рівномірно посипте цукатами.
  • Протріть начинку через сито і вилийте у форму. Випікайте 1:00 при 120°С.

Раніше ми поділилися рецептом класичного французького рататуя.

Джерело: Parker's Tavern

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1