Ідеально до борщу: покроковий рецепт пісних булочок з часником

Рецепти 11:01 - 17 серпня 2022

Спробуйте приготувати у себе на кухні ці ароматні пиріжки

Ідеально до борщу: покроковий рецепт пісних булочок з часником

Рецепт ароматних булочок з часником/Фото: Рixabay

Пухкі та ароматні булочки з часником ідеально будуть смакувати з борщем. З 14 серпня розпочався Успенський піст, тому ми пропонуємо пісний рецепт цієї випічки. 

Що знадобиться для приготування

Для тіста

  • тепла вода - 1 склянка
  • цукор - 1 ст. л.
  • олія соняшникова - 3 ст. л.
  • дріжджі сухі - 10 г
  • борошно пшеничне - 3 склянки
  • сіль - 5 г

Для заправки

  • часник, зубчики - 4 шт.
  • олія соняшникова - 2 ст. л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • кріп - 100 г
  • холодна вода - 1 склянка

Спосіб приготування

  1. Для початку змішайте у глибокій мисці дріжджі, воду та цукор. Дайте постояти 10 хвилин, щоб дріжджі почали грати.
  2. Додайте олію, сіль та борошно. Добре перемішайте та замісіть еластичне й щільне тісто.
  3. Розділіть отримане тісто на порції. Накрийте рушником на 15 хвилин, щоб воно ще трохи підійшло.
  4. Зробіть булочки. Розмістіть їх у форму для випічки, змащену олією. Поставте на 5-10 хвилин в тепле місце.
  5. Почистіть та розчавіть часник, наріжте зелень, змішайте в мисці і заправте сіллю та олією.
  6. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові булочки полийте заправкою. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати овочеві котлети у духовці. Пропонуємо рецепт неймовірно смачних і корисних котлет з картоплі, моркви та капусти. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1