Ідеально до борщу: покроковий рецепт пісних булочок з часником
Спробуйте приготувати у себе на кухні ці ароматні пиріжки

Рецепт ароматних булочок з часником/Фото: Рixabay
Пухкі та ароматні булочки з часником ідеально будуть смакувати з борщем. З 14 серпня розпочався Успенський піст, тому ми пропонуємо пісний рецепт цієї випічки.
Що знадобиться для приготування
Для тіста
- тепла вода - 1 склянка
- цукор - 1 ст. л.
- олія соняшникова - 3 ст. л.
- дріжджі сухі - 10 г
- борошно пшеничне - 3 склянки
- сіль - 5 г
Для заправки
- часник, зубчики - 4 шт.
- олія соняшникова - 2 ст. л.
- сіль - 1 ч. л.
- кріп - 100 г
- холодна вода - 1 склянка
Спосіб приготування
- Для початку змішайте у глибокій мисці дріжджі, воду та цукор. Дайте постояти 10 хвилин, щоб дріжджі почали грати.
- Додайте олію, сіль та борошно. Добре перемішайте та замісіть еластичне й щільне тісто.
- Розділіть отримане тісто на порції. Накрийте рушником на 15 хвилин, щоб воно ще трохи підійшло.
- Зробіть булочки. Розмістіть їх у форму для випічки, змащену олією. Поставте на 5-10 хвилин в тепле місце.
- Почистіть та розчавіть часник, наріжте зелень, змішайте в мисці і заправте сіллю та олією.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові булочки полийте заправкою. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати овочеві котлети у духовці. Пропонуємо рецепт неймовірно смачних і корисних котлет з картоплі, моркви та капусти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ