Молочна бабка по-буковинськи: рецепт неймовірно смачного сніданку

Рецепти 10:57 - 21 серпня 2022

Для приготування страви вам знадобляться локшина та молоко

Молочна бабка по-буковинськи: рецепт неймовірно смачного сніданку

Молочна бабка по-буковинськи: рецепт молочної запіканки/Фото: скріншот з відео

Сьогодні пропонуємо приготувати страву кухні Чернівецької області. Молочна бабка по-буковинські сподобається кожному, хто її скуштує. Ця страва готується з локшини та молока. 

Основні інгредієнти: 

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Яйця 6 шт.
  • Масло вершкове 50 г
  • Молоко 150 мл
  • Ванілін
  • Маргарин 10 г
  • Цукрова пудра за смаком

Спосіб приготування 

Крок 1. Змішайте у мисці борошно, 2-3 яйця та додайте трохи солі.

Замісість круте тісто та залиште його відпочити під вологим рушником на 30 хвилин.

Крок 2. На підготовленій поверхні розкачайте тісто тонким шаром, приблизно 1 см завтовшки.

Наріжте розкачане тісто на смужки 0.5 см.

Довгі смужки розділіть на короткі, довжиною за смаком.

Крок 3. Доведіть підсолену воду до кипіння у глибокій каструлі.

Опусть локшину в окріп та відваріть впродовж 5-7 хвилин.

Відкиньте на друшляк. Коли рідина стече поверніть локшину у каструлю та змішайте її з вершковим маслом.

Крок 4.  Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання маргарином.

Крок 5. Викладіть локшину у підготовлену форму для запікання.

Залийте молоком. Збийте в окремій мисці жовтки з ваніліном в пишну піну та додайте жовткову масу до локшини з молоком.

Добре перемішайте суміш у формі та відправте запікатися на 20-25 хвилин. Поверхня запіканки має стати золотистою.

Перед подачею присипте бабку цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет по оригінальному луганському рецепту

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1