Сливовий пиріг до чаю: рецепт смачного десерту
Спробуйте приготувати це для своєї сім'ї

Рецепт смачного пирога зі сливами/Фото: pinterest
Смачний та ароматний пиріг зі сливами, від якого неможливо відмовитися. Простий рецепт смачного десерту.
Сливовий пиріг: інгредієнти
Для тіста
- Вершкове масло — 130 г
- Цукрова пудра — 2 склянки
- Пшеничне борошно — 2,5 склянки
- Сіль — 1/6 ч.л
- Холодна вода — 60 мл
- Курячі жовтки — 2 шт
Для начинки
- Цукрова пудра — 100 г
- Сливи — 12 шт
- Мигдальні пластівці — 50 гр
- Вершкове масло — 1 ст.л
- Кукурудзяне борошно — 3 ст.л
- Кориця — 1 ст.л
- Тертий імбир — 0.5 ч.л
Як приготувати сливовий пиріг
- Охолоджене масло потрібно потерти на тертці в окрему миску. Просіяти пшеничне борошно з сіллю та цукровою пудрою. Добре з'єднати всі інгредієнти, щоб суміш нагадувала крихту.
- В тісто додати жовтки та холодну воду й замісити його. Готове тісто обгорнути харчовою плівкою та поставити у холодильник.
- Вийняти кісточки зі слив та розрізати на 4 частини. Розтопити вершкове масло та додати до нього фрукт, кукурудзяне борошно, цукрову пудру та тертий імбир. Варити суміш на маленькому вогні, поки вона не стане схожа на джем.
- Обсмажити мигдальні пластівці на сухій сковорідці 2 хвилини.
- Поставити розігріватися духовку до 185 градусів.
- Холодне тісто розділити на дві частини. Одну з них розкачати під форму для випікання. Викласти тісто на змащену олією форму й зробити бортики.
- Другу частину тіста розкачати та порізати на смужки приблизно 2.5 см. Викласти начинку у форму для випікання та накрити її смужками з тіста, щоб утворилась решітка. Зверху присипати мигдалевими пластівцями.
- Випікати пиріг 40-45 хвилин.
- Запашний десерт охолодити та присипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали рецепт солоних огірків з червоною смородиною та горілкою.
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ