RU UA
1

Зникає зі столу за лічені хвилини: рецепт консервованої закуски з баклажанами та перцем

Рецепти 18:51 - 25 серпня 2022

Цей консервований салат чудово доповнить будь-який гарнір, а також прекрасно поєднується з хрумким хлібом або чипсами

Доповнить будь-який гарнір: рецепт консервованого салату з баклажанами й перцем

Ідеальна закуска: простий рецепт консервованого салату з баклажанами й перцем/Фото: Unsplash/Farhad Ibrahimzade

Українці уже приготувалися зустрічати осінь й запаслися банками для консервації, а дехто вже й активно готує закрутки на зиму. Щоб урізноманітнити ваш асортимент консервації, ми підготували для вас ідеальний рецепт закуски з баклажанами та перцем, який зникне зі столу першим.

Детали

Цей консервований салат надзвичайно універсальний і чудово доповнить будь-який гарнір чи й сам буде легким перекусом, тому підготуйте побільше баночок, адже спробувавши цю закуску, ви точно захочете ще.

Інгредієнти (на 4 порції)

Основні

  • Баклажан - 1 кг
  • Перець червоний солодкий - 1 кг
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 100 г
  • Петрушка - 30 г

Для маринаду

  • Томати - 2 шт.
  • Сіль - 30 г
  • Цукор - 60 г
  • Оцет - 50 мл
  • Олія соняшникова - 100 мл

Спосіб приготування

  1. Добре помийте усі овочі та зелень. Відріжте плодоніжки у баклажана та наріже овоч кубиками. Червоний перець також наріжте кубиками, видаливши серединку з насінням.
  2. Почистіть цибулю та моркву і наріжте кубиками. Часник пропустіть через часникавилку. Чилі поріжте кільцями, петрушку подрібніть.
  3. Для маринаду подрібніть у блендері м'якоть помідорів, покладіть у каструлю й доведіть до кипіння. Додайте олію, оцет, сіль та цукор й добре перемішайте.
  4. Під час кипіння у маринад покладіть баклажани, перець, цибулю та моркву. Варіть на маленькому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. За 15 хвилин до готовності додайте часник, чилі, петрушку та перемішайте.
  5. Покладіть салат у теплі стерилізовані банки та добре закрутіть кришки. Банки переверніть догори дном й залиште вистигати. Зберігайте у прохолодному місці.

Раніше ми писали, як консервувати кукурудзу в домашніх умовах. Цей рецепт досить легкий і простий, тому вам не потрібно буде довго стояти біля плити. 

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин