RU UA
1

Старовинна українська кухня: рецепт товчеників з риби

Рецепти 14:55 - 26 серпня 2022

Інгредієнти розтирають у ступі, що стало основою для назви страви

толченики

Покроковий рецепт толчеників з риби / Фото: Pinterest

Рецепти старовинної української кухні як ніколи популярні. Ми пропонуємо вам приготувати толченики. Це фрикадельки, які готуються з риби чи м'яса з борошном та овочами. Інгредієнти розтирають у ступі, що стало основою для назви страви.

Інгредієнти:

  • Риба – 400 г;
  • Борошно пшеничне – 30 г;
  • Олія соняшникова – 40 мл;
  • Гриби – 250 г;
  • Цибуля жовта ріпчаста - 1 кг;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

  1. Очистіть і подрібніть цибулю. На сковороді розігрійте олію і підсмажте цибулю до м'якості.
  2. Подрібніть гриби. На розігрітій сковороді підсмажте гриби(окремо від цибулі). Під час приготування підсоліть їх.
  3. Очистіть рибу від кісток та шкіри. Рибне філе покладіть у ступу і потовчіть.
  4. Змішайте всі інгредієнти, а потім розітріть їх і сформуйте кульки.
  5. У глибокій каструлі доведіть воду до кипіння та опустіть туди рибні кульки. Готуйте 3-4 хвилини після закипання води.
  6. Розігрійте в сковороді цибулю та викладіть туди відварені товченики. Скористайтеся шумівкою, щоб не додавати до сковороди зайвої рідини. Готуйте товченики з цибулею 1-2 хвилини.

Раніше ми поділилися рецептом суфле із курячого філе. На приготування страви знадобиться година.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин