RU UA
1

Космічний чизкейк: рецепт найкрасивішого десерту у світі – фото шедевру

Рецепти 19:03 - 26 серпня 2022

Ділимося з вами рецептом неперевершеного десерту від японських кулінарних майстрів

Кулінарний шедевр: рецепт найкрасивішого чизкейка без випічки

Морський чизкейк: рецепт ніжного десерту, який настільки ж красивий, наскільки й смачний/Фото: Chez_Mitsu/Twitter

Чизкейк - класичний та улюблений усіма сирний десерт, яким уже, здавалося б, нікого не здивуєш, але японські кондитери продовжують створювати магію в кулінарному світі й винаходити заново усіма улюблені страви. Ділимось з вами рецептом "рідкого" чизкейка, який вразить не тільки смаком, але й просто космічним виглядом.

Цей десерт був зроблений японською кондитеркою до Дня моря, який святкують у Японії на початку червня. У Японії такий десерт називають "рідким", адже він готується без випічки.

Фото: Chez_Mitsu/twitter

Інгредієнти

  • Вершковий сир - 300 грам
  • Жирне вершкове морозиво - 300 грам
  • Пісочне печиво - 150 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Блакитний харчовий барвник
Фото: Chez_Mitsu/twitter

Спосіб приготування

  1. 20 грамів желатину розділіть на 2 частини – 15  та 5 грамів. Залийте 15 г желатину 30 мл води, а 5 г – 20 мл води. Залишіть на 10-15 хвилин для набухання.
  2. Подрібніть печиво у дрібну крихту за допомогою блендера.
  3. Вершкове масло розтопіть й залийте ним печиво й перемішайте.
  4. Викладіть пісочну крихту у форму і лопаткою розрівняйте її по всьому дну, формуючи основу чизкейка. Поставте форму холодильник на 30 хвилин.
  5. Нагрійте більшу частину желатину в мікрохвильовій печі 10-12 секунд. Вода трохи нагріється, і гранули желатину повністю розчиняються. Дайте розтопленому желатину охолонути.
  6. Збийте в мисці блендером вершковий сир, цукор та морозиво. Влийте в суміш розтоплений желатин, що охолонув. Знову перебийте все занурювальним блендером.
  7. Перелийте сирну суміш у форму на пісочну основу. Поставте форму холодильник на 1-2 години, щоб желе застигло.
  8. Желатин, що залишився, теж нагрійте 5-10 секунд в мікрохвильовій печі. Додайте каплю барвника, щоб колір був не надто насиченим та залийте у форму й залишіть ще на 1 годину в холодильнику.

Неймовірно смачне та оригінальне варення стане відмінним доповненням до чаю чи кави. Ви можете приготувати нутеллу зі слив та шоколаду на своїй кухні та насолоджуватися нею вже влітку.

Джерело: Chez Mitsu

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин