Космічний чизкейк: рецепт найкрасивішого десерту у світі – фото шедевру
Ділимося з вами рецептом неперевершеного десерту від японських кулінарних майстрів

Морський чизкейк: рецепт ніжного десерту, який настільки ж красивий, наскільки й смачний/Фото: Chez_Mitsu/Twitter
Чизкейк - класичний та улюблений усіма сирний десерт, яким уже, здавалося б, нікого не здивуєш, але японські кондитери продовжують створювати магію в кулінарному світі й винаходити заново усіма улюблені страви. Ділимось з вами рецептом "рідкого" чизкейка, який вразить не тільки смаком, але й просто космічним виглядом.
Цей десерт був зроблений японською кондитеркою до Дня моря, який святкують у Японії на початку червня. У Японії такий десерт називають "рідким", адже він готується без випічки.

Інгредієнти
- Вершковий сир - 300 грам
- Жирне вершкове морозиво - 300 грам
- Пісочне печиво - 150 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 50 грам
- Желатин - 20 грам
- Блакитний харчовий барвник

Спосіб приготування
- 20 грамів желатину розділіть на 2 частини – 15 та 5 грамів. Залийте 15 г желатину 30 мл води, а 5 г – 20 мл води. Залишіть на 10-15 хвилин для набухання.
- Подрібніть печиво у дрібну крихту за допомогою блендера.
- Вершкове масло розтопіть й залийте ним печиво й перемішайте.
- Викладіть пісочну крихту у форму і лопаткою розрівняйте її по всьому дну, формуючи основу чизкейка. Поставте форму холодильник на 30 хвилин.
- Нагрійте більшу частину желатину в мікрохвильовій печі 10-12 секунд. Вода трохи нагріється, і гранули желатину повністю розчиняються. Дайте розтопленому желатину охолонути.
- Збийте в мисці блендером вершковий сир, цукор та морозиво. Влийте в суміш розтоплений желатин, що охолонув. Знову перебийте все занурювальним блендером.
- Перелийте сирну суміш у форму на пісочну основу. Поставте форму холодильник на 1-2 години, щоб желе застигло.
- Желатин, що залишився, теж нагрійте 5-10 секунд в мікрохвильовій печі. Додайте каплю барвника, щоб колір був не надто насиченим та залийте у форму й залишіть ще на 1 годину в холодильнику.
Неймовірно смачне та оригінальне варення стане відмінним доповненням до чаю чи кави. Ви можете приготувати нутеллу зі слив та шоколаду на своїй кухні та насолоджуватися нею вже влітку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!