RU UA
1

Полтавські галушки з м'ясом: покроковий рецепт

Рецепти 20:44 - 01 вересня 2022

Каструля ситних галушок стане ідеальною вечерею для української сім'ї

галушки

Рецепт галушок полтавських з м'ясом/Фото: pinterest

Кожен регіон України славиться своєю кухнею. Так, Полтава відома всіма ситними галушками з м'ясом. Саме рецептом цієї страви ми поділимося.

Інгредієнти:

Для галушок:

  • Кефір – 200 мл;
  • Яйця – 1 шт;
  • Сода харчова – 1.5 г;
  • Борошно – 300 г;
  • Дрібка солі.

Для засмаження:

  • Свинина – 600 г;
  • Рослинна олія – 3 ст.л.;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль, перець, зелень до смаку.

Приготування:

  1. Помийте свинину та наріжте невеликими шматочками.
  2. Дрібно нарубайте цибулю. І підсмажте на олії з м'ясом. Обсмажити на великому вогні 3-4 хвилини. Потім залийте м'ясо окропом так, щоб вода повністю покрила свинину. Посолити та поперчити, накрити кришкою і тушкувати м'ясо пів години.
  3. Підігрійте кефір і додайте соду, сіль, яйця і все перемішайте до однорідності. Потім висипте борошно і замісіть тісто.
  4. У великій каструлі закип'ятіть воду. Галушки відщипніть руками або викладіть ложкою в окріп. Варіть галушки, доки вони не спливуть на поверхню (3-4 хвилини).
  5. Дістаньте галушки за допомогою шумівки та викладіть у сковороду з м'ясом. Додайте в сковороду подрібнений часник. Тушкуйте м'ясо з галушками разом 5 хвилин, посипте рубаною зеленню і подавати до столу.

Раніше ми поділилися рецептом швидкого бісквітного торта з варенням.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин