Рецепт борщу по-французьки: як приготувати гарбюр
Французи дуже люблять свій національний суп, який дуже схожий на традиційний український борщ
Рецепт французького борщу/Фото: Рexels
У Франції заведено готувати традиційний суп гарбюр. Через схожість із традиційною українською стравою його називають борщем по-французьки. Якщо ви вирішили урізноманітнити своє звичне меню, пропонуємо ознайомитись із рецептом супу гарбюр.
Французи люблять свій гарбрюр — цю страву можна зустріти в меню багатьох ресторанів і йому присвячують цілі фестивалі. Приготувати цю страву вдома зможе кожна господиня.
Інгредієнти:
- Качине м'ясо та крила – 700 г;
- Цибуля – 2 шт;
- Морква – 2 шт;
- Чебрець, петрушка, лаврове листя, запашний перець, сіль – за смаком;
- Гвоздика – 3 шт.;
- Цибуля-порей – 1 шт;
- Ріпа – 1 шт;
- Картопля – 3-4 шт;
- Біла квасоля – 1 склянка;
- Капуста – 300 г;
- Корінь селери – 200 г;
- Копченості – 300 г.
Поріжте цибулини та моркву. У форму для запікання складіть м'ясо, додайте цибулю і моркву, залийте водою. Запікайте 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Перекласти м'ясо з овочами у каструлю із двома літрами води. Готуйте 30 хвилин після закипання. Бульйон процідити.
М'ясо зніміть з кісток і поверніть у бульйон. Додайте квасолю, цибулю, гвоздику та перець, датйте покипіти 20-25 хвилин. Картоплю і ріпу наріжте і додайте в суп.
На сковороді обсмажити цибулю-порей з порізаною морквою і селера, додайте в суп і готуйте 7-10 хвилин. В кінці додайте нашатковану капусту та нарізані копченості. Посолити на смак і готувати до готовності капусти.
Раніше ми ділилися рецептом запашних та ароматних булочок із часником, які ідеально підійдуть до борщу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!