Як законсервувати сало з часником на зиму: простий рецепт смачної закуски
У складі сала багато вітамінів та мікроелемент селен, що робить цей продукт ще й дуже корисним

Готуємо сало з часником на зиму: покроковий рецепт/Фото: Pixabay
Ми звикли консервувати огірки, помідори та інші овочі й фрукти, а як що до консервованого сала з часником? Від цієї закуски будуть у захваті ваші гості та рідні.
Вона не тільки дуже смачна, а й корисна. У складі сала є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен, що перетворює ароматну закуску на джерело корисних речовин. Ділимося рецептом консервації сала з часником.
Солоне сало з часником: основні інгредієнти
- Сало – 2 кг;
- Вода – 5 склянок;
- Сіль – 200 гр;
- Часник – 1 головка;
- Лавровий лист – 4 шт;
- Перець горошком – за смаком.
Спосіб приготування
Крок 1. Промийте сало, обсушіть та наріжте невеликими шматками. Воду вилити в каструлю, посолити і довести до кипіння. Зняти з вогню, остудити.
Крок 2. Очистіть часник та натріть ним сало. Вимийте та обсушіть лавровий лист.
Крок 3. Викладіть сало в банку, роблячи шари з перця та лаврового листа. Коли банка буде заповнена, вилийте гарячий розсіл і прикрийте банку кришкою.
Крок 4. Витримувати 3 дні, а потім щільно закрити кришку і прибрати консервацію в холодильник на 3-5 днів.
Крок 5. Після цього дістаньте сало з банки, натріть сіллю і спеціями, потім загорніть сало в папір і покладіть у холодильник. Через 24 години закуска буде готова. ЇЇ можна вживати відразу або відправити у морозилку до зими.
Раніше ми ділились незвичним рецептом консервування фаршированих помідорів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!