RU UA
1

Як законсервувати сало з часником на зиму: простий рецепт смачної закуски

Рецепти 11:56 - 03 вересня 2022

У складі сала багато вітамінів та мікроелемент селен, що робить цей продукт ще й дуже корисним

Як законсервувати сало з часником на зиму: простий рецепт смачної закуски

Готуємо сало з часником на зиму: покроковий рецепт/Фото: Pixabay

Ми звикли консервувати огірки, помідори та інші овочі й фрукти, а як що до консервованого сала з часником? Від цієї закуски будуть у захваті ваші гості та рідні. 

Вона не тільки дуже смачна, а й корисна. У складі сала є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен, що перетворює ароматну закуску на джерело корисних речовин. Ділимося рецептом консервації сала з часником. 

Солоне сало з часником: основні інгредієнти

  • Сало – 2 кг;
  • Вода – 5 склянок;
  • Сіль – 200 гр;
  • Часник – 1 головка;
  • Лавровий лист – 4 шт;
  • Перець горошком – за смаком.

Спосіб приготування

Крок 1. Промийте сало, обсушіть та наріжте невеликими шматками. Воду вилити в каструлю, посолити і довести до кипіння. Зняти з вогню, остудити.

Крок 2. Очистіть часник та натріть ним сало. Вимийте та обсушіть лавровий лист. 

Крок 3. Викладіть сало в банку, роблячи шари з перця та лаврового листа. Коли банка буде заповнена, вилийте гарячий розсіл і прикрийте банку кришкою. 

Крок 4. Витримувати 3 дні, а потім щільно закрити кришку і прибрати консервацію в холодильник на 3-5 днів.

Крок 5. Після цього дістаньте сало з банки, натріть сіллю і спеціями, потім загорніть сало в папір і покладіть у холодильник. Через 24 години закуска буде готова. ЇЇ можна вживати відразу або відправити у морозилку до зими. 

Раніше ми ділились незвичним рецептом консервування фаршированих помідорів

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин