Класика української кухні: рецепт рибних січеників
Страву можна подавати з картопляним пюре або рисом
Як приготувати рибні січеники / Фото: Pixabay
Українці готували котлети з давніх-давен, але називались вони тоді січеники. Таку назву вони отримали тому, що рибу та м’ясо для цієї страви дрібно сікли ножем, бо наші предки не мали блендерів та м'ясорубок.
Для приготування січеників можна використовувати будь-яке рибне філе: судак, щука, окунь, тріска, хек або лосось. У якості гарніру ідеально підійде картопляне пюре або рис.
Рецепт рибних січеників: основні інгредієнти
Риба біла, філе 500 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Панірувальні сухарі 3 ст. л.
Яйця курячі 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Кріп, пучок 1/3 шт.
Олія
Спосіб приготування
Крок 1. Рибне філе промити, підсушити паперовими рушниками. Дрібно посікти ножем.
Крок 2. Цибулю почистити й так само посікти ножем — дуже-дуже дрібно, аби вийшла майже каша. Кілька гілочок кропу помити, підсушити, дрібно посікти.
Крок 3. З’єднати рибу, цибулю та кріп у великій мисці, додати сухарі, яйце, сіль і перець. Добре вимішати.
Крок 4. З фаршу сформувати котлетки, викласти на добре розігріту та змащену олією пательню. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Раніше ми розповідали, як законсервувати сало з часником на зиму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!