RU UA
1

Шматочок літа на зиму: рецепт консервованого кавуна

Рецепти 17:45 - 06 вересня 2022

Ділимося рецептами маринованого кавуна на різний смак: із сіллю та медом

Рецепт маринованого кавуна на зиму/Фото: скріншот

Рецепт маринованого кавуна на зиму/Фото: скріншот

Якщо ви взимку сумуєте по теплих днях, пропонуємо законсервувати на зиму шматочок сонячного літа. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю будь-якої пори року, пропонуємо закрити консервований кавун на зиму.

Існує два найпоширеніших рецепти маринованого кавуна: солодкий і солоний. Ці дві заготівлі дуже смачні і сподобаються найвибагливішим гурманам.

Рецепт солоного маринованого кавуна

Інгредієнти:

  • Кавун — 1 шт;
  • Сіль — 1,5 ч. л;
  • Цукор — 2 ст. л;
  • Оцет 9% — 30 мл;
  • Лавровий лист — 2 шт;
  • Перець гострий на смак.

Помийте банки і покладіть на дно по кружечку гострого перцю. Кавун ретельно помийте, наріжте трикутниками і покладіть шматочки в банку. Усі банки залийте окропом на 20 хвилин.

Злийте з банок воду у велику каструлю і поставте на вогонь. Додайте у воду цукор, сіль, оцет та лавровий лист і доведіть до кипіння. Маринад розлийте банками з кавуном і закатайте.

Рецепт маринованого кавуна з медом

Інгредієнти:

  • Кавун — 400 г;
  • Мед — 20 г;
  • Цукор — 1 ст. л;
  • Сіль — 10 гр;
  • Оцет 9% — 30 гр;
  • Вода — 500 мл.

Кавун ретельно помийте та наріжте трикутними шматочками. Розкладіть по стерилізованих банках. Кожну банку по шийку залийте окропом і залиште на 15 хвилин. Потім злийте рідину з кавунів, додайте цукор та сіль. Розчиніть у воді мед, влити оцет у воду і поставити на вогонь до закипання. Розлийте маринад банками і закатайте кришками.

Помідор – це найпопулярніший овоч, який консервують на зиму. Пропонуємо приготувати консервовані фаршировані помідори, з яких можна робити брускети.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин