RU UA
1

Смакуватиме з першої ложки: рецепт томатного соусу з яблуками

Рецепти 15:03 - 11 вересня 2022

Навіщо купувати кетчуп, якщо можна приготувати вдома таку смакоту!

кетчуп на зиму

Томатна паста на зиму. Фото: Unsplash/Автор- Dennis Klein

Ми поділимось рецептом легкого томатного соусу, який ідеально гармоніюватиме з м'ясом і овочевими стравами. Поки помідори ще ростуть на городі, давайте хутчіш готувати разом! 

Томатний соус з яблуками на зиму

  • Яблука - 1 кг.
  • Помідори - 1.5 кг.
  • Лук - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - 0.5 ч.л.
  • Перець червоний мелений - 0.5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор - 1.5 ст.л.
  • Оцет - 2 ст.л.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Перець гострий мелений - за бажанням

Приготуйте також бісквітний пиріг з яблуками: рецепт десерту до чаю 

Як приготувати томатний соус із яблуками

  1. Спершу варто часник пропустити через прес або натерти на тертці.
  2. Тепер візьмемо яблучка та очистимо від серцевин.
  3. Наріжте цибулю, яблука і помідори однаковими невеликими шматочками.
  4. Зараз викладаємо всі нарізані інгредієнти  у велику каструлю для варіння. Додайте сухі спеції, сіль і цукор. П
  5. Поставте суміш на середній вогонь на 10 хвилин. Потім перебийте соус блендером і тушкуйте протягом 40 хвилин.
  6. Після закінчення варіння додайте ще в соус оцет і проваріть 15 хвилин.
  7. Готово! Розлийте соус по стерилізованим банкам і накрийте стерилізованими кришками.

Радимо приготувати за нашим рецептом ще сливове варення на зиму за декілька хвилин. 

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин