Автентичний рецепт: як приготувати печеню зі свинини
Ця страва точно сподобається вашій родині завдяки своєму виразному смаку
Рецепт свинини в борошняній засмажці/Фото: pinterest
Українська кухня багата на смачні страви. Засновниця проєкту Їzhakultura Олена Брайченко поділилася рецептом печеню (жаркого) зі свинини у борошняній засмажці. Ця страва точно сподобається вашій родині завдяки своєму виразному смаку.
Інгредієнти:
- Свинина – 1200 г;
- Вода – 150 мл;
- Борошно пшеничне – 50 г;
- Цибуля ріпчаста -150 г;
- Сіль – 5 г;
- Перець чорний мелений – 3 г;
- Окріп - 100 мл;
- Лавровий лист – 1 шт.
Приготування:
- Увімкніть духовку на 180 °C.
- Поріжте м'ясо на однакові шматочки. Потім викладіть одним шаром на розпечену сковорідку і смажте до золотистої скоринки. Після цього додайте нарізану тонкими пластинками цибулю і смажте ще 1 хвилину.
- У місткість для запікання складіть м'ясо і вилийте 100 мл води. Посоліть, поперчіть та поставте в духовку на 60 хвилин. Через 30 хвилин перевірте м'ясо, якщо бачите, що недостатньо води, долийте ще 50 мл окропу або бульйону.
- На суху і розпечену сковороду висипте борошно, помішуйте і стежте за тим, щоб борошно говорило золотистим. Підсмажене борошно пересипте в невеликий сотейник і влийте тонким струмком окріп, постійно помішуючи віночком. Запражка має бути схожою на густі вершки.
- Влийте запряжку в місткість з м'ясом, перемішайте, додайте улюблені спеції та лавровий лист. Протушкуйте м'ясо ще 15 хвилин.
Страва готова! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом ароматного гарбузового зефіру.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ