RU UA
1

Пряна закуска: три рецепти капусти по-корейськи

Рецепти 10:35 - 16 вересня 2022

Салат в корейському стилі можна приготувати з білокачанної, пекінської та цвітної капусти

Пряна закуска: Три рецепти капусти по-корейські

Рецепт капусти по-корейськs/ Фото: Рixabay

Капусту по-корейськи можна віднести до пряних закусок, яку можна з'їсти відразу або заготовити на зиму. У будь якому випадку, вона на стільки смачна, що нікого не залишить байдужим.

Ось три варіанти приготування салату в корейському стилі з білокачанної, пекінської та цвітної капусти.

Капуста пелюстка по-корейськи

Капуста пелюстка / Фото Клопотенко

Інгредієнти:

  • Капуста - 1,5-2 кг
  • Буряк - 2 шт
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Вода - 1 л
  • Перець горошком - 6-7 шт
  • Сіль - 2 ст .л.
  • Цукор - 100 г
  • Олія соняшникова - 100 г
  • Гострий перець мелений - за смаком
  • Оцет 9% - 150 г

Як приготувати: Наріжне капусту квадратними шматочками. Буряк натріть на крупній тертці. Часник розділіть на зубчики та почистіть. Поставте каструлю з водою на вогонь. Додайте олію і всі приправи крім оцту і доведіть все до кипіння. Як тільки вода закипить, влити оцет. Ще раз доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Отриманим розсолом слід залити капусту. Зверху на капусту поставити миску і вантаж. Залишити на 3 дні при кімнатній температурі. Потім ще на добу поставити в холодильник. Після цього капуста по-корейськи готова.

Пекінська капуста кимчи

Капуста кимчи / Фото Рixabay

Інгредієнти:

  • Пекінська китайська капуста - 1 шт
  • Часник - 8 зубчики
  • Паприка - 4 ст.л.
  • Сіль - 180 г
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Перець чилі - 1 шт
  • Перець гострий мелений - за смаком
  • Соєвий соус за смаком - 50 м.
  • Вода - 1,5 л

Процес приготування: 

  1. Воду довести до кипіння, додати сіль і остудити до кімнатної температури.
  2. Пекінську капусту розрізати уздовж на 4 частини. Залити капусту солоною водою і поставити зверху вантаж. Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
  3. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати тонкими і довгими пір'ям. Гострий перець і часник дрібно нарізати. У великій мисці змішати всі спеції, соєвий соус і овочі. Додати до спецій 3 столових ложки води.
  4. Капусту дістати з розсолу і віджати від води. Розділити капусту на листки і кожен натерти сумішшю спецій. Натерту капусту викласти в миску і поставити вантаж зверху. Прибрати в холодильник на 2 дні.

Попередження! Спеції можуть обпікати руки, тому краще вдягти рукавички. 

Цвітна капуста по-корейськи

Цвітна капуста / Фото Рixabay

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста - 700 г
  • Морква - 1 шт
  • Олія - 40 мл
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець гострий стручковий - 25 г
  • Зелень - 25 г
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Мелений коріандр - 1 ч.л.
  • Лимонний сік - 100 мл
  • Спеції сухі - за смаком
  • Вода - 700 мл

Приготування:

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття.
  2. Воду в каструлі довести до кипіння і викласти капусту, посолити. Варити капусту 5 хвилин. Капусту відкинути на друшляк, а капустяний відвар залишити в каструлі.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, а зелень, часник і гострий перець дуже дрібно порубати.
  4. Цвітну капусту змішати із зеленню, часником, гострим перцем і морквою.
  5. Для маринаду в капустяний відвар додати сіль, цукор, олію. Кип'ятити 3 хвилини. Потім додати лимонний сік і всі спеції.
  6. Залити киплячим маринадом капусту із зеленню і залишити маринувати 3-4 години.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецепт консервованих фаршированих помідорів, з яких можна робити брускети.

Джерело: Уніан

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин