Пряна закуска: три рецепти капусти по-корейськи
Салат в корейському стилі можна приготувати з білокачанної, пекінської та цвітної капусти

Рецепт капусти по-корейськs/ Фото: Рixabay
Капусту по-корейськи можна віднести до пряних закусок, яку можна з'їсти відразу або заготовити на зиму. У будь якому випадку, вона на стільки смачна, що нікого не залишить байдужим.
Ось три варіанти приготування салату в корейському стилі з білокачанної, пекінської та цвітної капусти.
Капуста пелюстка по-корейськи

Інгредієнти:
- Капуста - 1,5-2 кг
- Буряк - 2 шт
- Часник - 5-7 зубчиків
- Вода - 1 л
- Перець горошком - 6-7 шт
- Сіль - 2 ст .л.
- Цукор - 100 г
- Олія соняшникова - 100 г
- Гострий перець мелений - за смаком
- Оцет 9% - 150 г
Як приготувати: Наріжне капусту квадратними шматочками. Буряк натріть на крупній тертці. Часник розділіть на зубчики та почистіть. Поставте каструлю з водою на вогонь. Додайте олію і всі приправи крім оцту і доведіть все до кипіння. Як тільки вода закипить, влити оцет. Ще раз доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Отриманим розсолом слід залити капусту. Зверху на капусту поставити миску і вантаж. Залишити на 3 дні при кімнатній температурі. Потім ще на добу поставити в холодильник. Після цього капуста по-корейськи готова.
Пекінська капуста кимчи

Інгредієнти:
- Пекінська китайська капуста - 1 шт
- Часник - 8 зубчики
- Паприка - 4 ст.л.
- Сіль - 180 г
- Цукор - 1 ч.л.
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Перець чилі - 1 шт
- Перець гострий мелений - за смаком
- Соєвий соус за смаком - 50 м.
- Вода - 1,5 л
Процес приготування:
- Воду довести до кипіння, додати сіль і остудити до кімнатної температури.
- Пекінську капусту розрізати уздовж на 4 частини. Залити капусту солоною водою і поставити зверху вантаж. Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
- Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати тонкими і довгими пір'ям. Гострий перець і часник дрібно нарізати. У великій мисці змішати всі спеції, соєвий соус і овочі. Додати до спецій 3 столових ложки води.
- Капусту дістати з розсолу і віджати від води. Розділити капусту на листки і кожен натерти сумішшю спецій. Натерту капусту викласти в миску і поставити вантаж зверху. Прибрати в холодильник на 2 дні.
Попередження! Спеції можуть обпікати руки, тому краще вдягти рукавички.
Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти:
- Цвітна капуста - 700 г
- Морква - 1 шт
- Олія - 40 мл
- Часник - 3 зубчики
- Перець гострий стручковий - 25 г
- Зелень - 25 г
- Цукор - 100 г
- Сіль - 1 ст.л.
- Мелений коріандр - 1 ч.л.
- Лимонний сік - 100 мл
- Спеції сухі - за смаком
- Вода - 700 мл
Приготування:
- Цвітну капусту розібрати на суцвіття.
- Воду в каструлі довести до кипіння і викласти капусту, посолити. Варити капусту 5 хвилин. Капусту відкинути на друшляк, а капустяний відвар залишити в каструлі.
- Моркву натерти на крупній тертці, а зелень, часник і гострий перець дуже дрібно порубати.
- Цвітну капусту змішати із зеленню, часником, гострим перцем і морквою.
- Для маринаду в капустяний відвар додати сіль, цукор, олію. Кип'ятити 3 хвилини. Потім додати лимонний сік і всі спеції.
- Залити киплячим маринадом капусту із зеленню і залишити маринувати 3-4 години.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецепт консервованих фаршированих помідорів, з яких можна робити брускети.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!