RU UA
1

Трояндочки з листкового тіста з яблуками: оригінальна випічка

Рецепти 12:47 - 17 вересня 2022

Апетитна та ошатна закуска на стіл

Трояндочки з листкового тіста: простий рецепт смачної випічки

Трояндочки з листкового тіста: простий рецепт смачної випічки/Фото: 1000.menu

Пропонуємо порадувати близьких яблучними булочками у вигляді трояндочки. Апетитна закуска з листкового тіста буде гарно виглядати на столі. На її приготування піде десь 1 година 20 хвилин.

Читайте також: Ароматний гарбузовий зефір: рецепт домашніх солодощів

Деталі

Що знадобиться на вісім порцій:

Листкове тісто (готове дріжджове або бездрожжеве) – 500 г.

Для сиропу:

  • Вода – 2 склянки;
  • Лимонна кислота (або 2 ст.л. соку лимона) – 0,5 ч.л.;
  • Цукор - 140 г.

Для начинки:

  • Яблука кисло-солодкі, краще червоні – 3 шт.;
  • Джем (можна, наприклад, абрикосовий, персиковий, яблучний, з вишні чи сливи) – 2 ст.л.;
  • Мелена кориця – 0,25 ч.л.;
  • Цукрова пудра – 0,75 ст.

Як готувати:

  1. Тісто залишити на хвилин 15, щоб воно розморозилося. Готуємо сироп – цукор заливаємо двома склянками води та доводимо до кипіння на повільному вогні. Потрібно щоб цукор повністю розчинився.
  2. Яблука миємо, ріжемо на чотири частини, прибираємо серцевину. Потім ще розрізаємо на однакові частинки, завтовшки 2-3 міліметри.
  3. Проварюємо частинки яблук по черзі у солодкому сиропі 1,5-2 хвилини. Шкірка не повинна втратити колір, а м'якоть має стати гнучкою та пружною. Готові частинки виймаємо шумівкою і даємо охолонути.
  4. Тісто краще брати щоб в упаковці було кілька прямокутних пластин. Рецепт розрахований на п'ять таких пластин. Розкочуємо кожну пластину в одному напрямку так, щоб її товщина складала близько трьох міліметрів. Розрізаємо поперек на чотири-п'ять стрічок, завширшки близько трьох сантиметрів.
  5. Всі смужки тіста змастити джемом, трохи відступивши від верхнього та бокового країв. Яблука укладаємо нахлистом, верхньому краю дати виступити за тісто на близько шести міліметрів. У ряду викладаємо від центру частинки. Вільний край тіста підгинаємо та згортаємо нетугим рулетиком. У місці з'єднання защипнути мокрим пальцем.
  6. Троянди, що виходять, відправляємо у форму для кексів, попередньо змащену рослинним маслом. Випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Через 20 хвилин верх прикрийте фольгою, щоб не підгоріли краї. Коли тісто трохи зарум'яниться – значить, вироби готові.
  7. Трояндочки залишити охолонути у формі. Після цього дістати та посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею. Викладіть на велику тарілку і можете подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати улюблену страву Єлизавети II: креветки у горщику. Приготувати таку страву зможе кожен. Кухар рекомендує вибирати найпростіші дрібні очищені креветки.

Джерело: 1000.menu

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин