Страва з Бессарабії: покроковий рецепт манджи з овочів

Рецепти 12:05 - 20 вересня 2022

Спробуйте приготувати це для своєї родини

Страва з Бессарабії: покроковий рецепт манджи з овочів

Головна страва бессарабського літа: рецепт манджи з овочів/Фото: Pinterest

Запашна овочева манджа — це головна страва бессарабського літа. На приготування ви витратите близько 1,5 години.

Манджа з овочів: інгредієнти

  • Солодкий перець — 5 шт
  • Баклажана — 2 шт
  • Жовта ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Зубчики часнику — 1 шт
  • Рожевий томат — 2 шт
  • Пучок кінзи — 1 шт
  • Пучок петрушки — 1 шт
  • Соняшникова олія — 5 ч.л
  • Червоне сухе вино — 100 мл
  • Мелена паприка — 1 ч.л
  • Зіра — 1 ст.л
  • Перець чилі, сіль, мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати манджу з овочів

  1. Розігрійте олію у чавунному казанку чи у сотейнику з товстими стінками.
  2. Розчавіть та наріжте часник, чилі та цибулю. Висипте в розігріту олію та додайте зіру.
  3. Тримайте овочі на вогні 10-15 хвилин до карамельного кольору цибулі.
  4. Наріжте солодкий перець трикутниками зі стороною 2см. Якщо цибуля почне пригорати — додайте вино. Додайте перці та тушкуйте 15 хвилин.
  5. Наріжте помідори хрест-навхрест та залийте окропом. Пошкрябайте баклажани виделкою та наріжте кубиками 2см.
  6. Зніміть шкірку з томатів.
  7. Додайте баклажани та паприку до овочів, які тушкуються. Готуйте ще 10 хвилин.
  8. Розімніть руками помідори та додайте в казанок. Посоліть та зніміть кришку. Коли рідини стане менше — страва готова.
  9. Подавайте з грінками, зеленню, м'яким сиром, горішками та келихом вина. Смачного!

Раніше ми писали рецепт смачного супу-лазаньї.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1