Потіште себе цими оригінальними запеченими креветками
Готуються у суміші гострих спецій

Потіште себе цими оригінальними запеченими креветками/Фото: allrecipes
Гострі запечені креветки ну просто неймовірно смачні. Захочеться з’їсти все до пустого дня і облизати пальці. Рецепт, який ми пропонуємо, розрахований на 4 порції. Приготування легке і просте: його можна довірити навіть вашому підлітку.
Що треба:
- ½ склянки оливкової олії
- 2 столові ложки приправи Cajun
- 2 столові ложки лимонного соку
- 2 столові ложки подрібненої свіжої петрушки
- 1 столова ложка меду
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 щіпка кайенского перцю
- 1 фунт сирих креветок, очищених і очищених
- кулінарний папір
Приготування:
У великій скляній або керамічній мисці гарненько збийте оливкову олію, приправу каджун, лимонний сік, петрушку, мед, соєвий соус і кайенський перець. Потім туди ж всипте креветки та добре перемішайте, щоб маринад рівномірно розподілився. Далі накрийте миску поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник приблизно на одну годину. За цей час креветки мають увібрати в себе достатньо приправ.
Розігрійте духовку до 230 градусів C. Покрийте форму для запікання кулінарним папером. Перекладіть туди креветки, полийте зверху маринадом, який залишився в мисці.
Випікайте в розігрітій духовці, поки креветки не стануть яскраво-рожевими зовні, а м’ясо не стане прозорим. На це піде приблизно 10 хвилин. Спостерігайте за стравою, щоб вона не перестояла в духовці, адже тоді креветки можуть почати розварюватися.
Раніше ми писали про те, як приготувати голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!