Традиційна українська кухня: рецепт смачних курячих мазуриків родом з Волині
Для приготування цієї страви знадобиться близько однієї години

Рецепт мазуриків по-волинські / Фото: скріншот з відео
Західна Україна славиться старовинними м’ясними стравами, серед яких волинські мазурики. Вони схожі на ковбаски, які робляться з курятини чи індички з розплавленим сиром.
Інгредієнти:
- Курячий фарш - 600 г;
- Куряче яйце - 1 шт;
- Молоко - 25 мл;
- Вершкове масло - 50 г;
- Твердий сир - 50 г;
- Панірувальні сухарі - 50–70 г;
- Олія - 3–4 ст. л;
- Сіль – за смаком;
- Чорний перець – за смаком.
Приготування:
- До курячого фаршу додати молоко, яйце, натертий твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку. Все ретельно вимішати.
- З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
- Сформовані ковбаски залишити у морозилці на 20-30 хвилин.
- Рівномірно обсмажити мазурики на олії до золотистої скоринки та викласти на папір, щоб забрати зайвий жир.
До столу ця страва подається тільки гарячою. Хрусткі мазурики чудово смакують з будь-яким гарніром, але найбільше - із салатом та картопляним пюре.
Раніше ми розповідали про автентичний рецепт печеню (жаркого) зі свинини у борошняній засмажці.
Джерело:
Showdream
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ