Традиційна українська кухня: рецепт смачних курячих мазуриків родом з Волині

Рецепти 10:30 - 23 вересня 2022

Для приготування цієї страви знадобиться близько однієї години

Традиційна українська кухня: рецепт смачних курячих мазуриків родом з Волині

Рецепт мазуриків по-волинські / Фото: скріншот з відео

Західна Україна славиться старовинними м’ясними стравами, серед яких волинські мазурики. Вони схожі на ковбаски, які робляться з курятини чи індички з розплавленим сиром.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш - 600 г;
  • Куряче яйце - 1 шт;
  • Молоко - 25 мл;
  • Вершкове масло - 50 г;
  • Твердий сир - 50 г;
  • Панірувальні сухарі - 50–70 г;
  • ​​Олія - 3–4 ст. л;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець – за смаком.

Приготування:

  1. До курячого фаршу додати молоко, яйце, натертий твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку. Все ретельно вимішати.
  2. З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
  3. Сформовані ковбаски залишити у морозилці на 20-30 хвилин.
  4. Рівномірно обсмажити мазурики на олії до золотистої скоринки та викласти на папір, щоб забрати зайвий жир.

До столу ця страва подається тільки гарячою. Хрусткі мазурики чудово смакують з будь-яким гарніром, але найбільше - із салатом та картопляним пюре.

Раніше ми розповідали про автентичний рецепт печеню (жаркого) зі свинини у борошняній засмажці.

Джерело: Showdream

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1