Ароматний десерт з вершковою начинкою: рецепт пирога з грушею та рикотою

Рецепти 12:22 - 23 вересня 2022

Спробуйте приготувати це для своєї сім'ї

Ароматний десерт з вершковою начинкою: рецепт пирога з грушею та рикотою

Готуємо ніжний грушевий пиріг з рикотою за одну годину/Фото: Pexels

Вишуканий пиріг з грушею та рикотою, який приготує кожен. Ви витратите лише 1.5 години. 

Грушевий пиріг з рикотою: інгредієнти

Для тіста

  • Пшеничне борошно — 300 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Яйця — 1 шт
  • Розпушувач — 16 г
  • Цукор — 100 г
  • Екстракт ванілі — 1 ч.л
  • Цукрова пудра — за смаком

Для начинки

  • Сир рикота — 250 г
  • Груші — 2 шт
  • Цукор — 50 г
  • Екстракт ванілі — 1 ч.л
  • Лимон — 1/2 шт.

Як приготувати грушевий пиріг з рикотою

  1. На обробну дошку висипте пшеничне борошно. Наріжте холодне вершкове масло та додайте його разом з цукром, розпушувачем, ваніллю та яйцем. Добре перемішайте.
  2. Перекладіть суміш у миску та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  3. Наріжте груші невеликими шматочками. Додайте ваніль та половину лимона.
  4. Для начинки змішайте рикоту з цукром та шматочки груші.
  5. Застеліть форму для випікання пергаментом. Висипте половину розсипчастого тіста та створіть основу. Викладіть зверху крем з рикоти та груш. Накрийте тістом, яке залишилося у мисці.
  6. Випікайте десерт у нагрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.
  7. Зачекайте поки пиріг охолоне. Дістаньте його з форми та посипте цукровою пудрою. Смачного!

Раніше ми писали рецепт солоних сирників із зеленню та в’яленими томатами на сніданок.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1