Ароматний десерт з вершковою начинкою: рецепт пирога з грушею та рикотою
Спробуйте приготувати це для своєї сім'ї

Готуємо ніжний грушевий пиріг з рикотою за одну годину/Фото: Pexels
Вишуканий пиріг з грушею та рикотою, який приготує кожен. Ви витратите лише 1.5 години.
Грушевий пиріг з рикотою: інгредієнти
Для тіста
- Пшеничне борошно — 300 г
- Вершкове масло — 70 г
- Яйця — 1 шт
- Розпушувач — 16 г
- Цукор — 100 г
- Екстракт ванілі — 1 ч.л
- Цукрова пудра — за смаком
Для начинки
- Сир рикота — 250 г
- Груші — 2 шт
- Цукор — 50 г
- Екстракт ванілі — 1 ч.л
- Лимон — 1/2 шт.
Як приготувати грушевий пиріг з рикотою
- На обробну дошку висипте пшеничне борошно. Наріжте холодне вершкове масло та додайте його разом з цукром, розпушувачем, ваніллю та яйцем. Добре перемішайте.
- Перекладіть суміш у миску та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- Наріжте груші невеликими шматочками. Додайте ваніль та половину лимона.
- Для начинки змішайте рикоту з цукром та шматочки груші.
- Застеліть форму для випікання пергаментом. Висипте половину розсипчастого тіста та створіть основу. Викладіть зверху крем з рикоти та груш. Накрийте тістом, яке залишилося у мисці.
- Випікайте десерт у нагрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.
- Зачекайте поки пиріг охолоне. Дістаньте його з форми та посипте цукровою пудрою. Смачного!
Раніше ми писали рецепт солоних сирників із зеленню та в’яленими томатами на сніданок.
Джерело:
META
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ