Консервуємо, квасимо та маринуємо: що приготувати із зелених помідорів

Рецепти 19:40 - 23 вересня 2022

Якщо у вас на грядці не встигли дозріти помідори, не поспішайте викидати їх, адже з них можна приготувати багато смачних страв

Консервовані зелені помідори на зиму: найкращі рецепти/Фото: скріншот

Консервовані зелені помідори на зиму: найкращі рецепти/Фото: скріншот

Часто господині не знають, куди використовувати зелені помідори. Особливо багато їх залишається восени, з настанням холодів вони не встигають дозрівати. Не поспішайте їх викидати, з них можна приготувати багато смачних страв, у тому числі і консервацію. Ділимося найкращими рецептами із зеленими помідорами.

Мариновані зелені помідори на зиму

Інгредієнти:

  • Зелені помідори – 1 кг;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 45 г;
  • Цукор – 90 г;
  • Уксус 9% – 110 мл;
  • Часник – 10 зубків;
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.;
  • Зелень (петрушка та селера) – 40 г.

Помідори наріжте на маленькі часточки, дрібно порубайте зелень і гострий перець, часник пропустить через прес. У глибокій ємності змішайте помідори із зеленню, перцем та часником. Перекласти суміш у чисті простерилізовані банки.

Для маринаду вилийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, укус та доведіть до кипіння. Залийте маринадом помідори у банках та закатайте банки кришками.

Квашені зелені помідори

Найкращі рецепти із зелених помідорів/Фото: Unsplash

Інгредієнти:

  • Зелені помідори – 1,5 кг;
  • Листя хрону – 1 шт;
  • Листя вишні – 3 шт.;
  • Часник – 7 зубців;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 2 стол. л;
  • Цукор – 1 стол. л;
  • Порошок гірчиці – 1 чайн. л.

Помідори вимити та відірвати ніжки. Кожен помідор кілька разів проколоти зверху зубочисткою. Банки ретельно помити зсередини та назовні. На дно банок викласти нарізаний лист хрону, цілі зубчики часнику та листя вишні. За бажанням можна додати парасольки кропу та смородинове листя.

В окремому посуді розвести у воді гірчичний порошок, сіль та цукор. Залийте помідори розсолом. Далі на банку поставить гніт, наприклад, склянку з водою. Гніт потрібен для того, щоб помідори постійно перебували в розсолі. Залишити помідори кваситься на тиждень за кімнатної температури. Потім ложкою прибрати наліт, закрити банки та переставити в холодильник.

Гострі зелені помідори

Що приготувати із зелених помідорів/Фото: Unsplash

Інгредієнти:

  • Маленькі зелені помідори – 1.5 кг;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Перець чилі – 0,5 шт;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 2 ст. л.

На помідорах можна зробити хрестоподібні глибокі надрізи. Воду із сіллю довести до кипіння та охолодити до кімнатної температури. Петрушку, часник та гострий перець промити, дрібно нарізати та перемішати. Приготовленою сумішшю начинять надрізані помідори.

Фаршировані помідори викласти у будь-який посуд і залити солоним розсолом. Поставити зверху на ємність із помідорами будь-який вантаж. Залишити помідори за кімнатної температури на 3 дні, щоб вони заквасилися. Потім викласти в банки та переставити в холодильник.

Це не всі страви, які можна приготувати із зелених помідорів. Раніше ми ділилися рецептом ікри із зелених помідорів. Її можна законсервувати на зиму або відразу подавати на стіл як закуску.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1