RU UA
1

Смачні картопляні галушки під фруктовим соусом: як приготувати апетитний десерт

Рецепти 11:13 - 26 вересня 2022

На приготування вам знадобиться одна година

Смачні картопляні галушки під фруктовим соусом: як приготувати апетитний десерт

Український десерт: рецепт картопляних галушок під фруктовим соусом/Фото: Pexels

Смачний десерт з картоплі та фруктів. Рецепт ароматної страви простіший, ніж ви думаєте.

Картопляні галушки під фруктовим соусом: інгредієнти

Для тіста

  • Картопля — 800 г
  • Яйця — 1 шт
  • Пшеничне борошно — 150 г
  • Манна крупа — 100 г
  • Сіль — за смаком

Для соусу

  • Яблука — 1 шт
  • Груша — 1 шт
  • Слива — 8 шт
  • Цукор — 2 ст.л

Як приготувати картопляні галушки під фруктовим соусом

  1. Очистіть картоплю та зваріть її до готовності у підсоленій воді (20-25 хвилин). Пюруйте гарячою.
  2. Додайте яйце, борошно та манну крупу. Замісіть тісто.
  3. Сформуйте із тіста ковбаску та наріжте скибочками шириною 1-1,5 см. Покладіть їх у киплячу підсолену воду та варіть 5 хвилин. Вийміть та перекладіть на тарілку.
  4. Очистіть яблуко та грушу й наріжте на шматочки. Видаліть кісточки зі сливи.
  5. Покладіть фрукти у сотейник, додайте цукор та 100 мл води. Тушкуйте на вогні близько 10 хвилин.
  6. Перемістіть масу у блендер та добре збийте до однорідності.
  7. Полийте фруктовим соусом галушки та подавайте страву гарячою. Смачного!

Раніше ми писали рецепт солоних сирників із зеленню та в’яленими томатами на сніданок.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин