Печеня з креветками, локшиною та овочами: рецепт страви за 10 хвилин
Кожен інгредієнт у складі цієї страви наповнить організм безліччю вітамінів

Фото: bbcgoodfood.com
Любите готувати смачні та корисні страви, але не хочете витрачати купу часу на підготовку і створення чергового кулінарного шедевра?
Тоді беріть на озброєння цей дивовижний рецепт печені. Страву можна готувати разом із дітьми, адже вона дуже проста, але від цього не менш цікава.
Інгредієнти
- Овочі (морква, міні-кукурудза, броколі, цукіні, червоний перець, капуста) - 500 г
- Олія ріпакова - 1 ст. л.
- Часник (нарізаний скибочками) - 1 зубчик
- Свіжий імбир (натертий) - 1 см
- Соєвий соус (зі зниженим вмістом солі) - 1 ½ ст. л.
- Солодкий чилі соус (за бажанням) - 2 ст. л.
- Варені креветки, філе лосося (розібране) або куряча грудка (подрібнена) - 200 г
- Яєчна локшина (відварена) - 200 г
Як готувати
- Овочі нашаткуйте або дрібно наріжте. Намагайтеся різати так, щоб вони були однакового розміру, але моркву ріжте по діагоналі, а кукурудзу - часточками. Розберіть броколі на суцвіття.
- Змастіть велику сковорідку олією, обсмажте на ній часник з імбиром, а потім додайте овочі та перемішайте.
- Готуйте 2-3 хвилини, влийте соєвий соус із соусом чилі, перемішайте і тушкуйте 3 хвилини, поки овочі не стануть м'якими.
- Додайте креветки або курку, перемішайте ще раз і готуйте ще хвилини 2-3. Після цього змішайте з локшиною і можете подавати.
Також спробуйте рецепт м'якого печива з корицею.
Джерело:
bbcgoodfood.com
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні