RU UA
1

Запечений гарбузовий паштет: рецепт осінньої страви, яка зігріє у холодну погоду

Рецепти 10:25 - 01 жовтня 2022

Паштет можна подавати як закуску або як повноцінну страву

Запечений гарбузовий паштет: рецепт осінньої страви, яка зігріє у холодну погоду

Рецепт запеченого паштету з гарбуза / Фото: Pixabay

Гарбуз можна сміло назвати королем осені, адже саме у цю пору року він придатний до вживання. Існує безліч рецептів з гарбузом: від солоних страв і до солодких рецептів. Він зваблює своїм ніжним і водночас пряним смаком. 

Сьогодні розкажемо, як приготувати запечений гарбузовий паштет. Його можна подавати як закуску або повноцінну страву.

Цікавий факт про гарбуз: Під час традиційного українського сватання вручений дівчиною старостам гарбуз означав її відмову. Звідси також вирази "піднести (втелюшити) гарбуза", "дістати (з'їсти) печеного гарбуза".

Рецепт запеченого гарбузового паштету: основні інгредієнти 

Гарбуз 500 г

Бекон 100 г

Цибуля ріпчаста 1 шт.

Яйця 2 шт.

Копчена паприка 2 г

Мускатний горіх мелений 2 г

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Олія соняшникова 20 мл

Спосіб приготування 

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння та наріжте кубиками. Форму застеліть пергаментом і викладіть у неї шматочки гарбуза, посоліть і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Потім дайте охолонути.
  2. Цибулю очистіть і подрібніть. Бекон наріжте кубиками. Нагрійте сковороду з олією і спасеруйте цибулю до м’якості. Додайте кубики бекону і смажте, помішуючи, 5-7 хвилин.
  3. З’єднайте шматочки гарбуза, цибулю з беконом, яйця, паприку, мускатний горіх і збийте блендером до однорідності.
  4. Викладіть у підготовлену форму, накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин при температурі 180°C. Зніміть фольгу і печіть ще 10 хвилин.
  5. Дайте страві охолонути, а потім подавайте до столу. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати італійські ньокі з гарбуза.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин