RU UA
1

З курятиною, помідорами або грибами: рецепт запіканки з кабачків

Рецепти 18:26 - 29 вересня 2022

Така запіканка неймовірно корисна, оскільки кабачок – по-справжньому дієтичний овоч

З курятиною, помідорами або грибами: рецепт запіканки з кабачків

Рецепти запіканок з кабачків / Фото: Рixabay

Запіканка з кабачків – це дуже смачна, корисна та швидка страва.  Вона може бути з іншими овочами та з м'ясом. Наводимо кілька варіантів приготування.

Кабачкова запіканка з курятиною

Кабачкова запіканка / Фото: скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Філе куряче - 250 г
  • Кабачки - 300 г
  • Сметана - 1,5 ст. л.
  • Гірчиця у зернах - 0,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 60 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль та перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

  1. Філе курячої грудинки нарізати маленькими кубиками. Додати сметану, гірчицю в зернах, сіль та чорний мелений перець. Перемішати й залишити м'ясо маринуватися на 20 хвилин.
  2. Цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками. Обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
  3. Молодий кабачок промити, натерти на великій тертці та віджати, щоб позбутися соку.
  4. У миску із замаринованим курячим філе перекласти тертий кабачок та обсмажену цибулю. Вбити яйця.
  5. Перекласти кабачкову масу з куркою в форму для запікання. Випікати в духовці, розігрітій до 180°C упродовж 25-30 хвилин.
  6. Твердий сир натерти на великій тертці та посипати ним поверхню запіканки.
  7. Знову покласти запіканку в духовку на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився й утворилася рум'яна кірочка.

Кабачкова запіканка з помідорами

Кабачкова запіканка / Фото: скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Кабачки - 800 г
  • Помідори - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Твердий сир - 160 г
  • Пшеничне борошно - 120 г
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ч. л.

Приготування:

  1. Кабачки помити та обсушити. Натерти на великій тертці. Віджати кабачкову масу від зайвого соку. Додати до кабачків яйця та перемішати.
  2. Сир подрібнити на будь-якій терці. Половину додати до кабачкової маси, посолити й перемішати. Просіяти в отриману масу борошно, добре перемішати.
  3. Форму для запікання змастити рослинною олією або вершковим маслом, викласти кабачкову масу та розрівняти її.
  4. Помідор нарізати скибочками таповерх кабачкового шару. Зверху посипати запіканку рівномірно рештою сиру.
  5. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. Готувати запіканку до утворення рум'яної сирної скоринки.

Кабачкова запіканка з грибами

Кабачкова запіканка / Фото: скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Кабачки - 250 г
  • Печериці - 150 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Сіль та перець - за смаком

Приготування:

  1. Кабачок натерти його на середній терці та віджати сік.
  2. Печериці вимити й висушити, нарізати невеликими шматочками і додати до кабачка.
  3. Вбити кілька курячих яєць, посолити та поперчити за смаком. Можна додати трохи часнику.
  4. Всипати борошно і розпушувач та все перемішати.
  5. Духовку прогріти до 180°C. Форму змастити олією, викласти суміш. Запікати 25 хвилин. За бажанням можна посипати готову страву сиром і запікати ще 7-8 хвилин.

Раніше ми писали рецепт кабачків зі сметанним соусом — це страва, яку можна приготувати на закуску чи на гарнір. 

Джерело: Уніан

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин