Рецепт смачної домашньої шаурми від відомого шеф-кухаря Гордона Рамзі
Запасіться часом, бо на маринад курки треба витратити 2 години
Рецепт домашньої шаурми від Гордона Рамзі / Фото: Рixabay
Хто ж не любить швидко перекусити щось смачненьке. І якщо ви є поціновувачем такого фаст-фуду як шаурма, то пропонуємо приготувати її вдома за рецептом відомого британського шеф-кухаря Гордона Рамзі.
Інгредієнти для шаурми:
- Курячі стегна з гомілкою - 4 шт.
- Тортилья - 4 шт.
- Оливкова олія - 6 ст. л.
- Цибуля зелена - 2 шт.
- Капуста червона - 1/4 шт.
- Майонез - за смаком
Інгредієнти для маринаду:
- Кориця мелена - 0.5 ч. л.
- Імбир мелений - 0.5 ч. л.
- Коріандр мелений - 0.5 ч. л.
- Кардамон мелений - 0.5 ч. л.
- Мускатний горіх мелений - 1/6 ч. л.
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 1 шт.
- Коріандр - 1/2 пучка
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Сіль - за смаком
Приготування:
- Вичавіть сок з лимона. Очистьте часник. Звільніть м’ясо курки від кісточок та шкурки.
- Помістіть спеції для маринаду та часник у блендер, додайте сік лимона та подрібніть до однорідності. Додайте 5 столових ложок оливкової олії разом із дрібкою солі та перцю і знову перемішайте.
- Перекладіть маринад у велику миску. Додайте курку і втирайте в м’ясо маринад, переконавшись, що вся курка ним покрита. Залиште маринуватися до 2 годин.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні. Вийміть курку з маринаду, струсивши надлишки, і готуйте на розігрітій сковороді по 3–4 хвилини з кожного боку, поки вона злегка не обвуглиться, але не підгорить.
- Перекладіть курку на деко та відправте у духовку на 7-8 хвилин при температурі 200 градусів.
- Розігрійте чисту сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажте тортильї з кожного боку по 2 хвилини, або поки вони не стануть гарячими.
- Подрібніть зелену цибулю. Нашаткуйте капусту.
- Вийміть курку з духовки та наріжте невеликими шматками.
- Викладіть курку на тортильї, посипте зеленою цибулею та капустою. Додайте майонез або соус за смаком.
Шаурма готова! Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ідеальний рецепт закуски з баклажанами та перцем, який зникне зі столу першим.
Джерело:
Gordon Ramsay
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ