Як запекти буженину, щоб м'ясо вийшло соковитим: покроковий рецепт
Якщо ви приготуєте буженину за цим рецептом, м'ясо гарантовано вийде ароматним та соковитим

Рецепт домашньої буженини/Фото: Рexels
Ця м'ясна страва відома ще за давньослов'янської доби. Буженину можна подавати як гарячою, так і холодною. Тому її вважають універсальним доповненням до святкового столу. Ми пропонуємо рецепт домашньої буженини, яка чудово підійде до будь-якого гарніру.
Домашня буженина: інгредієнти
- свинина - 1,5 кг
- часник - 4 зубчики
- сіль - 1 ч. л.
- перець чорний мелений - 1 ч. л.
- перець червоний мелений - 1 ч. л.
- мелений коріандр - 1 ч. л.
- оливкова олія - 2 ст. л.
- чебрець - 1 гілочка
Спосіб приготування
На приготування цього м'яса доведеться витратити багато часу, адже воно має добре промаринуватися.
- Свинину помийте та витріть паперовим рушником.
- Часник почистіть і розріжте кожен зубчик на 2-4 частинки. Обережно зробіть надрізи у м'ясі ножем та вкладіть шматочки часнику.
- Змішайте всі спеції та сіль у тарілці й добре натріть цією сумішшю свинину. Гілочку чебрецю розітріть в долонях і посипте на м'ясо. Залиште на 10 хвилин.
- Змастіть свинину оливковою олією, покладіть у миску та накрийте харчовою плівкою. У такому вигляді м'ясо має постояти у холодильнику добу.
- Через добу дістаньте м'ясо і залиште нагріватись до кімнатної температури.
- Загорніть у декілька шарів фольги та відправте запікатись у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
- Пізніше дістаньте м'ясо, розгорніть фольгу та при зменшеній до 160 градусів температурі запікайте ще 30 хвилин.
- До столу можна подавати як окрему страву або як доповнення до гарніру.
Раніше ми писали, що приготувати на обід, якщо немає часу. Пропонуємо рецепт сирного супу з курячим філе.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні