RU UA
1

Українська традиційна кухня: як приготувати пісний капусняк без м'яса

Рецепти 11:47 - 11 жовтня 2022

Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви

Українська традиційна кухня: як приготувати пісний капусняк без м'яса

Рецепт смачного українського капусняку/Фото: Рexels

Перша страва традиційної української кухні стала популярною ще за часів запорізьких козаків наприкінці існування Запорізької Січі. В Україні капусняк може бути повсякденною їжею. Пропонуємо пісний варіант цієї вишуканої страви, для приготування якої не знадобиться м'ясо. 

Пісний капусняк: інгредієнти

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 2 шт.
  • часник, зубчики - 3 шт.
  • картопля - 4 шт.
  • паста томатна - 1 ст. л.
  • квашена капуста - 250 г
  • пшоно - 250 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • олія - 3 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Усі овочі потрібно нарізати, часник подрібнити.
  2. Пшоно промити кілька разів, потім залити гарячою водою на 30 хвилин. Поставити воду з картоплею на вогонь.
  3. Обсмажити цибулю, моркву, часник до м'якості. Додати томатну пасту, сіль та перець, а також квашену капусту. Тушкувати на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин.
  4. Тушковані овочі додати у каструлю, а також лаврове листя, сіль і перець, дрібку цукру за потреби. Після закипання додати пшоно.
  5. Варити на середньому вогні 15-20 хвилин до готовності пшона. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати гарбюр. Французи дуже люблять свій національний суп, який схожий на традиційний український борщ.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин