RU UA
1

Мамалига: рецепт традиційної страви українських козаків

Рецепти 10:20 - 15 жовтня 2022

Каша швидко готувалась, її можна було подавати з будь-яким гарніром

Мамалига: рецепт традиційної страви українських козаків

Фото: скриншот з відео

Кукурудзяну кашу, яку назвали Мамалига, готували в Україні з давніх-давен. Страва особливо була популярна серед українських козаків, бо вона готувалась досить швидко з мінімум продуктів.

Кашу подавали з тим, що було під рукою.  Мамалига чимось схожа на бануш, але значно крутіше приготована. Подавати цю страву можна з бринзою або часником, шкварочками чи м’ясом. Мамалигу подавали й до дичини.

Подейкують, що рецепт мамалиги українці запозичили в молдаван під час походів у цю країну козаків на чолі з Богданом Хмельницьким. У козаків мамалига варилася не з кукурудзяного, а з просяного борошна й без солі. А їли козаки мамалигу з бринзою чи солоним сиром. Подавали мамалигу й на свята, різали по-молдавськи ниткою і пригощали гостей.

Основні інгредієнти

Борошно кукурудзяне  700 г

Вода 2 л

Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Налийте воду в каструлю, підсоліть та доведіть до кипіння.
  2. Після закипання води засипайте кукурудзяне борошно невеликими порціями. постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
  3. Варіть і мішайте доти, доки не утвориться в’язка консистенція. Тоді мамалигу зніміть з вогню, накрийте каструлю кришкою, щоб страва застигла.
  4. Наріжте мамалигу на шматки або викладіть цілою на тарілку та подавайте

Раніше ми писали рецепт пирога із м'ясом.

Джерело: SHUBA

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин