Мамалига: рецепт традиційної страви українських козаків
Каша швидко готувалась, її можна було подавати з будь-яким гарніром

Фото: скриншот з відео
Кукурудзяну кашу, яку назвали Мамалига, готували в Україні з давніх-давен. Страва особливо була популярна серед українських козаків, бо вона готувалась досить швидко з мінімум продуктів.
Кашу подавали з тим, що було під рукою. Мамалига чимось схожа на бануш, але значно крутіше приготована. Подавати цю страву можна з бринзою або часником, шкварочками чи м’ясом. Мамалигу подавали й до дичини.
Подейкують, що рецепт мамалиги українці запозичили в молдаван під час походів у цю країну козаків на чолі з Богданом Хмельницьким. У козаків мамалига варилася не з кукурудзяного, а з просяного борошна й без солі. А їли козаки мамалигу з бринзою чи солоним сиром. Подавали мамалигу й на свята, різали по-молдавськи ниткою і пригощали гостей.
Основні інгредієнти
Борошно кукурудзяне 700 г
Вода 2 л
Сіль за смаком
Спосіб приготування
- Налийте воду в каструлю, підсоліть та доведіть до кипіння.
- Після закипання води засипайте кукурудзяне борошно невеликими порціями. постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
- Варіть і мішайте доти, доки не утвориться в’язка консистенція. Тоді мамалигу зніміть з вогню, накрийте каструлю кришкою, щоб страва застигла.
- Наріжте мамалигу на шматки або викладіть цілою на тарілку та подавайте
Раніше ми писали рецепт пирога із м'ясом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!