Автентична карпатська страва: рецепт гуцульського борщу з квашеного буряка

Рецепти 18:20 - 18 жовтня 2022

Якщо ви хочете повторити оригінальний рецепт цього борщу, потрібно виділити більше часу

Автентична карпатська страва: рецепт гуцульського борщу з квашеного буряка

Старовинний рецепт гуцульського борщу з квашеного білого буряка/Фото: Рexels

Основа цієї старовинної страви з Карпат – квашений білий буряк. Саме він додає нотки оригінальності. Ділимося рецептом автентичного гуцульського борщу з білого буряка.

Для того, щоб страва вийшла більш ароматною, можна додати копчені ребра чи грудинку, які попередньо варто замочити у воді. 

Гуцульський борщ з білого буряка: інгредієнти

  • буряк білий кормовий - 350 г
  • свинячі ребра - 400 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сметана 30% - 2 ст. л.
  • вода - 2,5 л
  • чебрець, гілочка - 4 шт.
  • орегано сушене - 1/6 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • зелень - за смаком

Спосіб приготування

Якщо ви хочете повторити автентичний рецепт цього борщу, тоді потрібно виділити більше часу. Оригінальний спосіб приготування гуцульської страви — у горщику в печі, де борщ тримають протягом 8 годин.

Крок 1. Помийте та очистіть білий буряк. Наріжте тоненькими кільцями, а потім їх поріжте соломкою. Складіть у банку та залийте чистою крижаною водою. Поставте у темне прохолодне місце на 3-4 дні. Квашений буряк вважається готовим.

Крок 2. Промийте квашений буряк, покладіть у каструлю, залийте чистою водою та поставте варитися на середньому вогні.

Крок 3. Цибулю очистіть та наріжте середніми кубиками. М'ясо помийте та розріжте на шматки.

Крок 4. Усі інгредієнти покладіть в каструлю, додайте чебрець та спеції за смаком. Готуйте на невеликому вогні протягом 2 годин. Буряк має стати м'яким. У кінці приготування додайте сметану. 

Раніше ми писали, як приготувати пісний капусняк без м'яса. Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви. 

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1