Не тільки з винограду: готуємо домашнє вино з аґрусу
Ягідне вино має приємний аромат та терпку кислинку

Рецепт вина з аґрусу/Фото: Unsplash
Всупереч поширеній думці, вино можна робити не лише з винограду. Пропонуємо вам приготувати смачне ягідне вино з аґрусу.
Вино з ягід аґрусу дуже смачне та ароматне, легко п'ється і має приємну терпку кислинку. А якщо ви збережете його до зими, то напій буде на смак як шампанське.
Колір напою залежатиме від того, який сорт ягоди ви використовуватимете.
Як приготувати домашнє вино з аґрусу: основні інгредієнти
- Аґрус – 1.5 кг;
- Цукор – 1 кг;
- Вода – 1.5 л.
Спосіб приготування вина з аґрусу:
- Немитий аґрус розімніть руками і помістіть в оброблену окропом ємність.
- Доведіть до кипіння воду з цукром і розмішайте, доки цукор не розчиниться. Остудіть воду із цукром до кімнатної температури.
- Цукровим сиропом залийте ягоди та накрийте посуд марлею. Залишіть масу на 3-4 дні в теплому місці, помішуючи щодня лопаткою.
- Через 3 дні аґрус забродить і з'явиться кислий запах. Рідину злийте в чисту ємність, а м'якуш ягід загорніть у марлю і відіжміть у ту саму ємність. Місткість повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3. Закрити ємність водяним затвором.
- Залишіть напій для бродіння у темному та теплому місці на 20-45 днів.
Після зазначеного періоду молоде вино перелийте у чисті пляшки, щоб осад залишився у старій ємності. На цьому етапі вино вже можна пити, також можете переставити пляшки на 2-3 місяці у льох для дозрівання.
Два рази на місяць вино переливають у чисту ємність, щоб усунути осад. Після дозрівання вино можна зберігати не більше 1 року, інакше воно почне втрачати смак.
Також можна приготувати домашнє вино з груш. Раніше ми ділилися рецептом алкогольного напою з груш, який чудово підійде для святкувань чи теплих вечорів у колі друзів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!