RU UA
1

Не тільки з винограду: готуємо домашнє вино з аґрусу

Рецепти 11:25 - 23 жовтня 2022

Ягідне вино має приємний аромат та терпку кислинку

Рецепт вина з аґрусу/Фото: Unsplash

Рецепт вина з аґрусу/Фото: Unsplash

Всупереч поширеній думці, вино можна робити не лише з винограду. Пропонуємо вам приготувати смачне ягідне вино з аґрусу.

Вино з ягід аґрусу дуже смачне та ароматне, легко п'ється і має приємну терпку кислинку. А якщо ви збережете його до зими, то напій буде на смак як шампанське.

Колір напою залежатиме від того, який сорт ягоди ви використовуватимете.

Як приготувати домашнє вино з аґрусу: основні інгредієнти

  • Аґрус – 1.5 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Вода – 1.5 л.

Спосіб приготування вина з аґрусу:

  1. Немитий аґрус розімніть руками і помістіть в оброблену окропом ємність.
  2. Доведіть до кипіння воду з цукром і розмішайте, доки цукор не розчиниться. Остудіть воду із цукром до кімнатної температури.
  3. Цукровим сиропом залийте ягоди та накрийте посуд марлею. Залишіть масу на 3-4 дні в теплому місці, помішуючи щодня лопаткою.
  4. Через 3 дні аґрус забродить і з'явиться кислий запах. Рідину злийте в чисту ємність, а м'якуш ягід загорніть у марлю і відіжміть у ту саму ємність. Місткість повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3. Закрити ємність водяним затвором.
  5. Залишіть напій для бродіння у темному та теплому місці на 20-45 днів.

Після зазначеного періоду молоде вино перелийте у чисті пляшки, щоб осад залишився у старій ємності. На цьому етапі вино вже можна пити, також можете переставити пляшки на 2-3 місяці у льох для дозрівання.

Два рази на місяць вино переливають у чисту ємність, щоб усунути осад. Після дозрівання вино можна зберігати не більше 1 року, інакше воно почне втрачати смак.

Також можна приготувати домашнє вино з груш. Раніше ми ділилися рецептом алкогольного напою з груш, який чудово підійде для святкувань чи теплих вечорів у колі друзів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин