Класичний італійський рецепт Тірамісу
Рецепт повітряного десерту

Класичний італійський рецепт Тірамісу/Фото: istockphoto
Класичний італійський десерт тирамісу відомий на весь світ. Повітряний крем, просочене кавою печиво з посмаком бренді, легка гіркуватість какао – все це разом створює фантастичний смак. Не дарма ж слово tiramisù буквально означає "підніми мене". А найголовніше те, що попри видиму складність рецепта, він насправді дуже простий: готується десерт тирамісу без випічки, тож потрібно лиш збити та змішати кілька інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 500 г маскарпоне
- 4 яйця
- 60 г цукру
- 3 ст.л розчинної кави
- 300 мл гарячої води
- 300 г печива "Савоярді"
- 20 г лікеру або Амаретто чи Бейліз
- какао для подачі
Приготування:
- заливаємо розчинну каву окропом, перемішуємо і відставляємо
- яйця розділяємо на білок і жовток.
- білки збийте до піни, додайте 2 ст.л цукру і збивайте до пишних піків.
- до жовтків додайте 2 ст.л цукру і збийте до побіління. Додайте маскарпоне і змішуйте 1 хв.
- Тоді акуратно вмішайте усі білки до крему. В кінці можна додати за бажання — ванільний цукор і ложку лікеру
- беремо печиво Савоярді, вмочуємо в каву, і викладаємо в форму шар із печива. Змащуємо кремом. І так два шари.Відправляємо настоятись у холодильнику мінімум 4 години
- перед подачею присипаємо какао.
Сендвічі крок-мадам і крок-месьє: рецепт класичного французького сніданку
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні