ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класичний італійський рецепт Тірамісу

Рецепти 16:30 - 22 березня 2025

Рецепт повітряного десерту

Класичний італійський рецепт Тірамісу

Класичний італійський рецепт Тірамісу/Фото: istockphoto

Класичний італійський десерт тирамісу відомий на весь світ. Повітряний крем, просочене кавою печиво з посмаком бренді, легка гіркуватість какао – все це разом створює фантастичний смак. Не дарма ж слово tiramisù буквально означає "підніми мене". А найголовніше те, що попри видиму складність рецепта, він насправді дуже простий: готується десерт тирамісу без випічки, тож потрібно лиш збити та змішати кілька інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 500 г маскарпоне
  • 4 яйця
  • 60 г цукру
  • 3 ст.л розчинної кави
  • 300 мл гарячої води
  • 300 г печива "Савоярді"
  • 20 г лікеру або Амаретто чи Бейліз
  • какао для подачі

Приготування:

  • заливаємо розчинну каву окропом, перемішуємо і відставляємо
  • яйця розділяємо на білок і жовток.
  • білки збийте до піни, додайте 2 ст.л цукру і збивайте до пишних піків.
  • до жовтків додайте 2 ст.л цукру і збийте до побіління. Додайте маскарпоне і змішуйте 1 хв.
  • Тоді акуратно вмішайте усі білки до крему. В кінці можна додати за бажання — ванільний цукор і ложку лікеру
  • беремо печиво Савоярді, вмочуємо в каву, і викладаємо в форму шар із печива. Змащуємо кремом. І так два шари.Відправляємо настоятись у холодильнику мінімум 4 години
  • перед подачею присипаємо какао.

Сендвічі крок-мадам і крок-месьє: рецепт класичного французького сніданку

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин