RU UA
1

Вишукані аромати осені: рецепт супу з лисичками

Рецепти 09:00 - 29 жовтня 2022

Пропонуємо рецепт сезонної страви, яка сподобається кожному

Вишукані аромати осені: рецепт супу з лисичками

Рецепт супу з лисичками/Фото: Рexels

Сезон грибів розпочато вже давно, але ви ще можете приготувати смачну ароматну страву осені. Пропонуємо простий рецепт супу з лисичками, який сподобається навіть дітям. 

Інгредієнти

  • гриби лисички - 500 г
  • курячий бульйон - 1,5 л
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • картопля - 4 шт.
  • масло вершкове - 1 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • лавровий лист - 1 шт.
  • зелень - за смаком
  • сметана - за смаком

Спосіб приготування

  1. Лисички добре помийте, почистіть і наріжте шматочками. Залийте холодною водою і варіть протягом 20 хвилин.
  2. Цибулю і моркву очистьте, цибулю подрібніть, моркву натріть на грубій тертці. На розігрітій з маслом сковорідці тушкуйте цибулю з морквою до м'якості.
  3. Додайте лисички, спеції і смажте протягом 10 хвилин.
  4. Картоплю помийте і наріжте кубиками. У каструлі закип'ятіть бульйон і покладіть у нього картоплю, смажені лисички з овочами та лавровий лист. Доведіть до кипіння, посоліть і варіть 10 хвилин.
  5. Суп можна подавати зі сметаною. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин