Вишукані аромати осені: рецепт супу з лисичками
Пропонуємо рецепт сезонної страви, яка сподобається кожному

Рецепт супу з лисичками/Фото: Рexels
Сезон грибів розпочато вже давно, але ви ще можете приготувати смачну ароматну страву осені. Пропонуємо простий рецепт супу з лисичками, який сподобається навіть дітям.
Інгредієнти
- гриби лисички - 500 г
- курячий бульйон - 1,5 л
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- картопля - 4 шт.
- масло вершкове - 1 ст. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- лавровий лист - 1 шт.
- зелень - за смаком
- сметана - за смаком
Спосіб приготування
- Лисички добре помийте, почистіть і наріжте шматочками. Залийте холодною водою і варіть протягом 20 хвилин.
- Цибулю і моркву очистьте, цибулю подрібніть, моркву натріть на грубій тертці. На розігрітій з маслом сковорідці тушкуйте цибулю з морквою до м'якості.
- Додайте лисички, спеції і смажте протягом 10 хвилин.
- Картоплю помийте і наріжте кубиками. У каструлі закип'ятіть бульйон і покладіть у нього картоплю, смажені лисички з овочами та лавровий лист. Доведіть до кипіння, посоліть і варіть 10 хвилин.
- Суп можна подавати зі сметаною. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати суп Таратута. Пропонуємо також рецепт бурякового квасу, з яким раніше подавали стародавню українську страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ