RU UA
1

Королівський десерт: готуємо ніжний кремовий торт "Білий янгол"

Рецепти 17:57 - 31 жовтня 2022

Цей розкішний десерт стане окрасою будь-якого святкового столу

Рецепт кремового торта "Білий янгол"/Фото: Рexels

Рецепт кремового торта "Білий янгол"/Фото: Рexels

Пропонуємо приготувати кремовий торт "Білий ангел", він відрізняється ніжним смаком та вишуканим зовнішнім виглядом. Цей десерт стане окрасою будь-якого святкового столу.

Завдяки крему цей торт дуже ніжний та м'який. А найголовніше – десерт можна приготувати із доступних недорогих інгредієнтів.

Рецепт торта "Білий ангел": основні інгредієнти

Для крему:

  • 6 жовтків;
  • 150 гр. цукру;
  • 15 гр. ванільного цукру;
  • 20 гр. борошна;
  • 300 гр. сметани 20%;
  • 100 гр. вершкового масла кімнатної температури.

Для бісквіту:

  • 6 білків;
  • щіпка солі;
  • 1/4 ч. л. лимонної кислоти (або 1 ч. л. лимонного соку);
  • 50 гр. цукру;
  • 70 гр. борошна;
  • 100 гр. цукрової пудри.
Рецепт кремового торта "Білий янгол"/Фото: Unsplash

Спосіб приготування торта "Білий янгол":

  1. Жовтки змішайте з цукром, борошном та сметаною. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, доки крем не загусне. Перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште до охолодження.
  2. Збийте яєчні жовтки із щіпкою солі міксером на низьких обертах. Через 2 хвилини додайте лимонну кислоту (лимонний сік) та цукор. Збивайте близько 10-15 хвилин до піків. Потім всипте борошно, з цукровою пудрою і акуратно вимішайте лопаткою, щоб білки не осіли.
  3. Перекладіть масу у форму 18 см, вистелену пергаментним папером і випікайте за температури 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
  4. Вершкове масло кімнатної температури збийте 3-4 хвилини міксером. Потім по 2 ложки додавайте крем і продовжуйте збивати, доки вся маса не з'єднається.
  5. У бісквіту видаліть підрум'янену скоринку, щоб він став ідеально білим, і розріжте його на дві половинки.
  6. У кремі відкладіть 2 ст. л. для обмазування. Решту крем використовуйте для самого торта. Помістіть одну половинку бісквіту у форму, викладіть половину крему. Накрийте другою половинкою, змастіть кремом, що залишився. Відправте в холодильник на 5-6 годин.
  7. Перед подачею обмастіть краї торта відкладеними двома ложками крему.

Раніше ми ділилися рецептом ніжних та легких класичних кексів із додаванням секретного інгредієнта – майонезу. Він не відчувається в десерті, проте запобігає висиханню.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин