Королівський десерт: готуємо ніжний кремовий торт "Білий янгол"
Цей розкішний десерт стане окрасою будь-якого святкового столу

Рецепт кремового торта "Білий янгол"/Фото: Рexels
Пропонуємо приготувати кремовий торт "Білий ангел", він відрізняється ніжним смаком та вишуканим зовнішнім виглядом. Цей десерт стане окрасою будь-якого святкового столу.
Завдяки крему цей торт дуже ніжний та м'який. А найголовніше – десерт можна приготувати із доступних недорогих інгредієнтів.
Рецепт торта "Білий ангел": основні інгредієнти
Для крему:
- 6 жовтків;
- 150 гр. цукру;
- 15 гр. ванільного цукру;
- 20 гр. борошна;
- 300 гр. сметани 20%;
- 100 гр. вершкового масла кімнатної температури.
Для бісквіту:
- 6 білків;
- щіпка солі;
- 1/4 ч. л. лимонної кислоти (або 1 ч. л. лимонного соку);
- 50 гр. цукру;
- 70 гр. борошна;
- 100 гр. цукрової пудри.

Спосіб приготування торта "Білий янгол":
- Жовтки змішайте з цукром, борошном та сметаною. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, доки крем не загусне. Перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште до охолодження.
- Збийте яєчні жовтки із щіпкою солі міксером на низьких обертах. Через 2 хвилини додайте лимонну кислоту (лимонний сік) та цукор. Збивайте близько 10-15 хвилин до піків. Потім всипте борошно, з цукровою пудрою і акуратно вимішайте лопаткою, щоб білки не осіли.
- Перекладіть масу у форму 18 см, вистелену пергаментним папером і випікайте за температури 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
- Вершкове масло кімнатної температури збийте 3-4 хвилини міксером. Потім по 2 ложки додавайте крем і продовжуйте збивати, доки вся маса не з'єднається.
- У бісквіту видаліть підрум'янену скоринку, щоб він став ідеально білим, і розріжте його на дві половинки.
- У кремі відкладіть 2 ст. л. для обмазування. Решту крем використовуйте для самого торта. Помістіть одну половинку бісквіту у форму, викладіть половину крему. Накрийте другою половинкою, змастіть кремом, що залишився. Відправте в холодильник на 5-6 годин.
- Перед подачею обмастіть краї торта відкладеними двома ложками крему.
Раніше ми ділилися рецептом ніжних та легких класичних кексів із додаванням секретного інгредієнта – майонезу. Він не відчувається в десерті, проте запобігає висиханню.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!